”Inte haft en sådan anfallare på 25 år”

Större än van Basten, Ronaldo och Baggio

Foto: AFP
FOTBOLL

Milans vicepresident Adriano Galliani säger nu att han är säker på att Zlatan Ibrahimovic kommer att avsluta sin karriär i klubben.

Galliani hyllar också svensken som klubbens bäste anfallare i modern tid, före spelare som Marco van Basten, Ronaldo och Roberto Baggio.

– Ibra är fullständigt livsviktig för oss och en anfallare som vi inte haft under de senaste 25 åren. I samma stund som han skrev på sade jag att vi skulle vinna derbyt med 1-0 med hans mål framför Curva Nord, precis som Ronaldo, säger Galliani till Football Italia.

Zlatan Ibrahimovic sade i dagarna att han börjar se slutet på sin karriär. Fyraårsavtalet med Milan ser nu ut att bli 29-åringens sista, något klubben även är övertygade om.

”Blir hans sista klubb”

– Ibra ville verkligen komma till Milan. Jag är nästan helt säker på att vi blir hans sista klubb och jag hoppas att han fortsätter spela även efter att han blivit 33 år, säger Galliani.

Milan har en enormt starkt historia med anfallare som Marco van Basten, Roberto Baggio, Andrij Sjevtjenko, Ronaldo och Filippo Inzaghi. Men redan efter ett par månader i klubben värderas Zlatan nu högre än legendarerna.

– Ibra är fullständigt livsviktig för oss och en anfallare som vi inte haft under de senaste 25 åren. I samma stund som han skrev på sade jag att vi skulle vinna derbyt med 1-0 med hans mål framför Curva Nord, precis som Ronaldo.

Väljer CL före ligan

– När vi värvade honom insåg jag varför han vunnit så mycket. Han är en krigare, stark både i huvudet och kroppen. Att se honom på planen ger alla andra självförtroende.

Nu vill klubben betala tillbaka till svensken genom att ge honom titeln han saknar.

– Milan bryr sig mer om Champions League än ligatiteln. Men om allt går väl kan vi vinna ligan också den här säsongen för första gången på sju år. Det finns en hunger efter titeln.

ARTIKELN HANDLAR OM