”Zlatan är den starkaste vi har haft på 25 år”

Ibra överlägsen på fystesterna – hyllas av Galliani

Presenterar milanbok Adriano Galliani var på plats Megastoren för att prata om Carlo Pellegattis stora Milanbok,
FOTBOLL

MILANO. En krigare.

En spelare med ovärderlig mental och fysisk styrka.

Orden räcker knappt till när Adriano Galliani ska beskriva Zlatan.

– Ibra är helt fundamental för oss, säger Milans vice president till Sportbladet.

Han är en av Italiens och fotbolls-Europas mäktigaste män. Adriano Galliani. Silvio Berlusconis högra hand, tillika vice ordförande i Milan. Nu hyllar han Zlatan Ibrahimovic mer än någonsin förut.

– Jag är så glad att han spelar här, säger Galliani till Sportbladet.

Milan-bossen var i går på plats i klubbens stora butik AC Milan Megastore i centrala Milano. Där presenterades den nya boken ”Con il Milan nel cuore”, ”Med Milan i hjärtat”, skriven av den i Italien store tv-profilen Carlo Pellegatti.

”Otroligt stark”

Utanför butiken i novemberskymningen ringlade i går eftermiddag en lång kö av supportrar. De hölls alla utanför butiken under presentationen av boken. Medierna satt på varannan röd, varannan svart, stol och värdinnorna bar röda klänningar och svarta kavajer.

– I det rödsvarta hemmet mår man bra! Och jag hoppas att det stämmer som Ibrahimovic ska ha sagt när han tog emot den svenska guldbollen, att han vill avsluta sin karriär här hos oss i Milan, säger Galliani.

Efter att han hyllat Milan-boken, som tryckts i 20 000 exemplar, är 312 sidor tjock, innehåller 500 bilder och 110 laguppställningar, svarade Galliani på mediernas frågor. Sportbladets fråga, om vad Milan-bossen tyckte om Zlatan i derbyt, fick i gång honom ordentligt och ledde till en rena hyllningen av Zlatan.

– Detta handlar om mer än derbyt och är främsta anledningen till varför Ibrahimovic vunnit så mycket var han än spelat: han är en krigare. Han är otroligt stark såväl mentalt som fysiskt, säger Galliani och fortsätter:

– Ibra ger styrka till sina lagkamrater både på planen och i omklädningsrummet. Jag säger det igen, han är en krigare.

Enligt Galliani trodde de ansvariga för Milans fystester knappt sina ögon när Zlatan testades innan han blev klar för den rödsvarta klubben i augusti i år.

– De berättade att de resultat på fystesterna som Ibrahimovic hade har ingen haft på 25 år i Milan. Han är den starkaste vi haft, den starkaste.

Pratade om derbyt

Galliani verkade aldrig vilja sluta prata utan fortsatte:

– När vi var i Barcelona i somras, jag var där i fyra dagar och förhandlade, då var vi ute och åt en kväll. Vi pratade om drömscenariot och det var att Milan skulle vinna derbyt och Zlatan göra målet framför sina gamla fans i curva nord. Precis som det blev... Jag lovar, det är sant att vi pratade om det precis så! Ni kan kontrollera med Ibrahimovic.

Milans vice president säger också att han hoppas att Zlatan inte ska sluta spela när kontraktet går ut med Milan.

– Han är bara 33 år då och jag tror att han har mer att ge då. Och jag hoppas att det blir i Milan.

Ursäktar sig

Efter presskonferensen passade Sportbladet på att byta några egna ord med Adriano Galliani och Milan-fotografen på plats tog även en bild.

– Ni får ursäkta, signora, att jag inte reser mig för er som är kvinna, men jag har ju skadat min fot som ni säkert vet, så jag kan inte. Annars hade vi tagit en ännu bättre bild, säger Galliani ursäktande till Sportbladet.

Han passar också på att än en gång, medan han signerar boken åt Sportbladets utsända, hylla Zlatan och låter förstå att Gallianis, och hela Milan-ledningens, plan är att klubben åter ska bli det den var under inte minst 1990-talets första hälft och att seger i Champions League nu är huvudmålet framför alla andra. Och i den planen har Zlatan en huvudroll som just lagets ”krigare” och härförare, enligt Galliani.

– Ibrahimovic är en historisk spelare och jag är glad och stolt att vi lyckades få honom till Milan.

ARTIKELN HANDLAR OM