”Zlatan är ett besvärligt barn”

Här fortsätter legendaren ordkriget

FOTBOLL

Legendaren Johan Cruyff och Zlatan Ibrahimovic agent Mino Raiola hamnade i ett hätskt ordkrig efter holländarens uttalanden om svensken på Fotbollsgalan.

I kommande Ekwall vs Lundh på TV4 fortsätter nu Cruyff att kritisera Zlatan.

– Han är ett ganska besvärligt barn, säger Johan Cruyff.

Johan Cruyff gästade fotbollsgalan i veckan och skapade då uppmärksamhet när han analyserade Zlatan Ibrahimovics snabba avsked från Barcelona.

Kritiserar Zlatan

– Det är väldigt speciellt, sättet människorna är på är helt annorlunda än i resten av Spanien. De har sina egenheter som du måste anpassa dig till. Det är en mycket svår kultur att anpassa sig till. Det var förmodligen därför han inte klarade att anpassa sig i Barcelona, sade Cruyff.

Uttalandet fick agenten Mino Raiola att gå i taket och öppet döma ut holländarens kompetens. I kommande programmet av Ekwall vs Lundh på TV4 fortsätter legendren nu ordkriget.

– Vi vet också att Zlatan inte är någon lätthanterad pojke, han är ett ganska besvärligt barn, säger Johan Cruyff.

– Jag känner till det från hans tid i Holland.

”Någon från 1800-talet”

Uttalandet har inte gått Ibrahimovics agent förbi. Mino Raiola kallar nu Cruyff för en föredetting och kritiserar även TV4 för valet att bjuda in 63-åringen.

– Jag tycker att det är väldigt dumt sagt av Cruyff, men det får stå för honom. Men det är ännu dummare att bjuda in Cruyff till ett sådant här tv-program. Det är som att bjuda in någon från 1800-talet. Vad vet Johan Cruyff om modern fotboll, säger Raiola till fotbollskanalen.se.

– Cruyff förtjänar inte mina kommentarer. Jag slösar bara bort min tid, han är en man som inte har gjort någonting inom fotbollen på 25 år.

Varför tror du att han pratar om Zlatan på det här sättet?

– Eftersom alla som pratar om Zlatan får uppmärksamhet och Cruyff gör inget med sitt eget liv så han måste prata om andra människor. För att på så vis veta att han existerar.

ARTIKELN HANDLAR OM