Zlatan: Spelar med ett ben om det krävs

Hjälte igen – med konstmål

1 av 10 | Foto: REUTERS
FOTBOLL

MILANO. Matchhjälte på nytt.

Vid midnatt var det en trött men lycklig Zlatan Ibrahimovic som mötte medierna.

– Jag spelar med bara ett ben om det är vad som krävs, säger han.

Förra helgen avgjorde han derbyt. I går kväll gav Zlatan Ibrahimovic på nytt Milan segern. Hans konstmål innebar 1-0 mot Fiorentina och gör att Milan behåller serieledningen.

I natt satt Zlatan vid presskonferenspodiet, märkbart trött men lika tydligt glad. När han ombads beskriva sitt otroliga cykelsparks-mål tog han inte till några stora ord.

– Det är en krossboll från Thiago Silva. Bollen kom till mig och jag ville slå till den hårt. Jag lyckades och så hade jag lite tur också, säger Zlatan.

Desto större i orden var Fiorentinas tränare Sinisa Mihajlovic när han några minuter tidigare pratat om Zlatan.

”Fantastiskt mål”

– De har en halvchans och Ibrahimovic gör ett fantastiskt mål. Det är han som är avgörande. Se hur många poäng Milan har och hur många mål Ibra gjort. Det är han som bär Milan, precis som han gjorde med Inter. Ibrahimovic är avgörande, säger Mihajlovic.

När Sportbladet berättar för Zlatan vad Fiorentinas tränare sagt ler Zlatan.

– Jag tar det som en komplimang. ”Sini” är en stor tränare. Jag gör mitt bästa hela tiden och fortsätter att jobba hårt. Det var en viktig match att vinna, det kan ofta vara svårt att vinna efter landslagssamlingar.

Zlatan fick ont i armen direkt efter sitt konstnummer till mål.

– Jag landade på armen, det måste ha tagit på en nerv för jag kunde inte känna den först. Men det gick över fort, jag är okej nu.

Jämfört med för två månader sen då du sa att du behövde spela mycket verkar du ha hittat formen nu?

– Ja, det är sant, jag känner mig bra, mycket bra, säger Zlatan men fortsätter:

”Jag är trött”

– Fast de sista tio, femton minuterna är jag för trött. Jag vill orka vara stark även då, det kan vara avgörande. Men jag har spelat mycket. Nu fick jag några dagar när jag inte spelade med landslaget men jag skulle behöva vila mer. Det gäller att hitta en balans. Jag är trött.

Zlatan rycker på axlarna, rättar till den vinröda slipen till Milan-kostymen.

– Men Pato och Inzaghi är skadade, det är otur, så vi har inte så många alternativ. Och jag är alltid beredd att offra mig för laget. Om tränaren sätter mig på planen så spelar jag även om jag så bara skulle ha ett ben.

ARTIKELN HANDLAR OM