– Vi klarar oss inte utan Zlatan

Tränaren Max Allegri berättar varför han inte låter Zlatan vila

FOTBOLL

MILANO. Milan klarar sig inte utan Zlatan.

Men det är inget konstigt.

Det säger nu Max Allegri.

– Jag kan inte se något problem alls i det, säger Milans tränare.

Foto: REUTERS
Skriker ut sina order Zlatans tränare Max Allegri har hittills kört hårt med svensken i Serie A och Champions League.

Milans behov av Zlatan och Zlatans behov av vila. Två saker som just nu tycks vara i ett motsatsförhållande. Men Milans tränare Max Allegri är inte oroad.

Vi köpte Zlatan för att vi behövde just den typen av spelare. Då visste vi ju förstås också att han skulle komma att spela mycket och bli oerhört viktig för laget, säger Allegri.

Han blev i går intervjuad av Gazzetta dello Sport, Italiens största sporttidning. Intervjun publiceras i dag. Sportbladet fick redan i går, genom Milan-chefen på Gazzettan, Alessandra Bocci, ta del av intervjun på förhand. Allegri var på glatt humör och erkänner öppet att Milan är Ibra-beroende.

– Det är vi. Men jag som sagt inget konstigt alls i det. Nu är dessutom Pato och Inzaghi skadade och självklart blir då Ibrahimovic ännu mer viktig för oss.

”Vårt mål är att vinna allt”

Allegri säger också att Milan siktar på att vinna både scudetton och Champions League – även om han inser att det kan bli svårt.

Vårt mål är att vinna allt.

Gazzettan frågade under det långa mötet med Allegri också om det så omskrivna och omtalade slagsmålet mellan Zlatan och Onyewu på träningen för några veckor sen.

Allegri säger att det är ”sådant som händer” och att Zlatan gick in rejält hårt i en duell och att Onyewu överreagerade.

– Men det var inget konstigt, ett sådant bråk som händer ibland på träning, inget underligt.

När Gazzettan påtalar att Zlatan även kicksparkade lagkamraten Rodney Strasser på träning tidigare i höstas försvarar Allegri hett, men också med allvar, i ett försök att förklara Zlatans karaktär.

Det där var ju på skämt, sparken! Ibrahimovic är inte som många tror. Han är inte en person som ställer till bråk i omklädningsrum, han är inte en person som splittrar grupper. Ibra är en mer lugn karaktär än vissa tror och söker sig mycket även till de yngre i laget, säger Allegri.

Zlatan är den store ledaren

Han säger vidare att Gattuso är Milans store ledare ”moraliskt” sett, den som ingjuter krigaranda i laget.

Zlatan är däremot absolut Milans ledare om man ser till spelet. Han är den tekniske ledaren. Så han är en annan typ av ledare och också oerhört viktig, säger Allegri.

ARTIKELN HANDLAR OM