Zlatan gjorde reklam för taekwondo-VM – fick svart bälte

FOTBOLL

MILANO. Om Zlatan skulle tröttna på Milans dräkt finns nu ett nytt alternativ.

Taekwondo-dräkten.

Med svart bälte – förstås.

Foto: stella pictures
Zlatan Ibrahimovic tillsammans med Mauro Sarmiento och Leonardo Basile som tillhör Italiens landslag i taekwondo. Zlatan fick en dräkt och ett svart bälte.

Mitt i uppladdningen inför derbyt mot Inter i övermorgon uppvaktades Zlatan Ibrahimovic i går ute på Milanello.

Av inga mindre än representanter för det italienska landslaget i taekwondo.

– Vi gav Ibrahimovic en dräkt med svart bälte. Han hade ju redan svart sen han utövade sporten som ung i Sverige, säger Mauro Sarmiento.

”Vi är hedrade”

Han var med på Milanello och uppvaktade Zlatan.

Sarmiento vann silver i viktklassen upp till 80 kilo i OS i Peking 2008.

Nästa vecka inleds VM i taekwondo som hålls i Florens med alltså just Italien som värdland. Efter att Zlatan fått sin fina dräkt med det svarta bältet spelades därför även reklamfilm för mästerskapen, där Zlatan var med, in.

– Vi är hedrade att han ville vara med, säger Sarmiento.

Sparkade Robinho

I Italien talar man ofta om att Zlatan gör vissa av sina mål tack vare att han utövat taekwondo och gör sina höga sparkar och är så smidig. Det mål italienarna aldrig glömmer är förstås den klassiska höga klacksparken i EM 2004 då Zlatan gav Sverige 1–1 mot Italien.

Att Zlatan då och då på skoj kan dra en lätt spark mot medspelare noteras också, som mot Robinhos ”gravida” bollmage efter 3–1-målet i onsdags kväll.

I går fick i alla fall Zlatan full uppskattning för sina taekwondo-konster och såg nöjd ut när han fått på sig den vita dräkten – och det svarta bältet.

ARTIKELN HANDLAR OM