”Skulle inte slåss om titeln utan Ibrahimovic”

Förre chefens hyllning

FOTBOLL

Skandalomsusade Luciano Moggi var Zlatan Ibrahimovic chef i Juventus.

Nu hyllas han svensken som helt ovärderlig för Milan.

– Om någon fortfarande tvivlar på Ibrahimovics betydelse för Milan är det tillräckligt att se matchen mot Palermo, säger Moggi till Tuttosport.

Luciano Moggi fick lämnade Juventus efter skandalerna i ”Calciopoli” med mutade domare och korruption. Trots det väger italienarens ord fortfarande tungt och han uttalar sig flitigt i italiensk media.

”Går inte att se på Cassano”

I den senaste intervjun med Tuttosport hyllar Moggi sin gamle adept Zlatan Ibrahimovic. Duon tog Juventus till seger i Serie A och nu hyllar Moggi svensken som ovärderlig för ligaledaren Milan.

– Mot Palermo som kom från fyra raka förluster såg vi ett Milan som absolut inte såg ut som någon serieledare med Pato och Cassano som inte går att se på. Robinho var bättre i andra halvlek, säger Moggi.

”Saknade personlighet”

Milan förlorade matchen mot Palermo med 1-0 i en match som avstängde Zlatan Ibrahimovic missade efter sin fula smäll mot Bari.

– Om någon fortfarande tvivlar på Ibrahimovics betydelse för Milan är det tillräckligt att se matchen mot Palermo. Ett ofarligt Milan utan personlighet, ett lag som absolut inte är några mästare, säger Moggi.

– Utan svensken skulle Milan inte vara med i ligaracet.

ARTIKELN HANDLAR OM