18.00: Milan håller andan inför dagens Zlatandom

Missar troligen Milanoderbyt

FOTBOLL

Milans protester är troligen förgäves.

Zlatan missar derbyt.

I dag kommer svaret på Milans överklagande.

Ett svar som sannolikt blir negativt.

När som helst i dag efter klockan 18 på eftermiddagen.

Då ska domen mot Zlatan Ibrahimovic komma.

En dom som följs spänt av inte bara Milan utan även av klubbens främsta konkurrenter om ligatiteln: Inter och Napoli – och hela fotbollsitalien.

– Enligt vad de flesta bedömarna tror hävs inte avstängningen mot Inter, Ibra missar derbyt, vi är inställda på det, säger en Milan-källa till Sportbladet.

’Tre matcher är för mycket’

Milans stjärnadvokat Leandro Cantamessa har jobbat hårt med överklagandet där klubbens linje är att straffet för Zlatans förseelse är överdrivet hårt.

– Tre matchers avstängning är för mycket.

Så sa Milans ägare Silvio Berlusconi nyligen och det har hela tiden varit klubbens åsikt.

Enligt de som är insatta i processen är det dock väldigt svårt för disciplinnämnden att ändra domslutet så att Zlatan får spela derbyt mot Inter nästa helg – protesterna från andra klubbar skulle bli för våldsamma.

’Blev provocerad’

– Däremot finns en chans att han får spela mot Fiorentina helgen efter, att de tar bort en match, att de förkortar straffet, säger en Milan-kontakt och tillägger:

– Det finns förstås en chans till en stor överraskning också, att han får spela även derbyt, alla som sett tv-bilderna förstår att Baris Rossi provocerade Ibra. Men vi vågar inte hoppas för mycket, säger Milan-kontakten.

Jennifer Wegerup