”Vinner Milan derbyt löser Zlatan resten”

Trapattonis hyllning och hot

Foto: BILDBYRÅN
FOTBOLL

Förre Milan-tränaren och italienske förbundskaptenen Giovanni Trapattoni säger att Milan vinner Serie A om de bara kan vinna derbyt mot Inter.

Resten av matcherna kommer en svensk att ordna.

Giovanni Trapattoni inledde sin framgångsrika tränarkarriär i Milan i början på 70-talet. 72-åringen har sedan bland annat tränat klubbar som Inter, Bayern München och varit förbundskapten för Italiens landslag.

”Ett ologiskt lag”

Numera är den karismatiske italienaren manager för Irlands landslag men han följer fortfarande fotbollen i hemlandet noga och hyllar det ”nya Milan”.

– Ett ologiskt lag har helt plötsligt blivit en titelutmanare. (Massimiliano) Allegri har förändrat Milans mentalitet. Han har övertalat sina mästare att de måste vinna bollen innan de försöker sätta den i nätmaskorna, säger Trapattoni.

Måste vinna derbyt

Tränarikonen sätter samtidigt press på Milan inför det kommande derbyt. Klubben måste slå ärkerivalen för att vinna ligatiteln menar Trapattoni som ändå inte tror att laget kommer att sakna avstängde Zlatan Ibrahimovic nämnvärt.

– Vi kan säga så här: Den här gången ser Inter-Milan ut som en Champions League-match och i den gången har den store Zlatan aldrig spelat någon avgörande roll. Elva spelare måste vinna derbyt, sedan kommer Ibra lösa de resterande matcherna på egen hand.