Allegri: Zlatan ska ingenstans

Milantränaren förnekar flyttryktena kring Ibra

Allegri och Zlatan.
FOTBOLL

Zlatan har gjort en fantastisk säsong.

Och han blir kvar i Milan.

Det säger nu Milans tränare.

– Jag tror att han stannar hos oss i Milan, säger Max Allegri.

Ryktena och spekulationer avlöser varandra i en strid ström just nu kring Zlatan Ibrahimovic. Han har de senaste dagarna placerats i såväl Real Madrid som Manchester City, Roma och Juventus.

Men i dag, på presskonferensen på Milanello, gjorde Milans tränare Max Allegri klart för alla att han både vill och tror att Zlatan stannar i Milan.

”Säker på att han blir kvar”

– Ibrahimovic har gjort en fantastisk säsong, framför allt sina första fem månader här, säger Allegri och fortsätter:

– Jag är säker på att han blir kvar i Milan. Den senaste tiden har han fått betala dyrt för ett uppträdande som inte varit perfekt.

Allegri säger att han tror att den som lider mest av avstängningarna är Zlatan själv.

– Jag vet att han verkligen ville betala tillbaka till laget efter den första avstängningen, de två missade matcherna, och han är väldigt ledsen över att nu vara borta igen.

”Ibra är inte irriterad”

Fram till det röda kortet mot Fiorentina tycker Allegri dessutom att Zlatan gjorde en mycket bra match och Milan-tränaren håller inte heller alls med om att Zlatan just nu är ur gängorna.

– Ibra är inte irriterad. Han spelade tvärtom mycket bra i söndags, spelmässigt var han en av de bättre fram tills den där episoden kom. Och nu är han bara ledsen över att inte kunna vara med och göra det han kan för laget, säger de rödsvartas tränare.

I övrigt betonade Allegri på presskonferensen vikten av koncentration mot Sampdoria i morgon.

– Vi får inte underskatta dem.

ARTIKELN HANDLAR OM