”Jag tror att Zlatan stannar nästa år”

Svensken hyllas inför åttonde titeln i rad

Foto: AP
FOTBOLL

I lördagens match mot Roma kan Zlatan Ibrahimovic säkra sin åttonde ligatitel i rad.

Nu hyllas svensken av motståndartränaren Vincenzo Montella.

– Du vinner inte titlar på tur och han är på väg att vinna sin åttonde ligatitel i rad, säger Montella enligt Football Italia.

Sedan ligatiteln 2003/04 med Ajax har Zlatan Ibrahimovic vunnit ligan samtliga säsonger. Detta med i ordning Juventus, Inter och Barcelona. Nu behöver Milan bara en poäng på tre matcher för att säkra Scudetton och därmed Ibrahimovics åttondel titel i rad.

”Han gör skillnad”

– Du vinner inte titlar på tur och han är på väg att vinna sin åttonde ligatitel i rad. Det beror på att han är en spelare som gör skillnad, säger Romas tränare Vincenzo Montella enligt Football Italia.

Montella har uppdraget att försena Milans titelfirande genom att slå ligaledaren i Rom på lördag. Men någon specialbehandling av Zlatan blir det inte.

– Vi kommer inte att sätta någon bur runt honom eftersom vi måste hitta rätt balans för att själva försöka vinna, säger Montella.

Ibrahimovic gör i matchen comeback efter sin senaste avstängning, denna gång för att ha förolämpat en assisterande domare. Trots frånvaron väntas 29-åringen gå rakt in i Milans startelva.

”'Ibra' är tillbaka”

– Ibrahimovic vill verkligen spela och han behöver göra en kanonmatch. ”Ibra” är tillbaka men det är också Alexandre Pato från skada. Jag har alla fyra anfallare tillgängliga, säger Milans manager Massimiliano Allegri.

Trots succén i Milan har transferrykten återigen börjat snurra kring den svenske superstjärnan. Allegri hoppas dock få behålla sin guldklimp.

– Om Ibrahimovic kommer att stanna nästa säsong? Jag tror det, säger Allegri

Fotnot: Juventus, där Zlatan spelade 2004-2006 fråntogs i efterhand ligatitlarna 2004/05 och 2005/06 på grund av Calciopoli-skandalen.

ARTIKELN HANDLAR OM