Zlatan i krock – på motorväg

Klarade sig utan skador: ”Bilen rejält tillbucklad”

FOTBOLL

ROM. Olyckan skedde på ett ögonblick.

Zlatan och hans livvakt blev i går påkörda på motorvägen utanför Milano.

– Ingen blev skadad, säger en polis i Milano.

Milan-bilen blev rejält tillbucklad. Men Zlatan Ibrahimovic och hans livvakt klarade sig utan

skador.

Den rödsvarta klubbledningen drog i går kväll en lättnadens suck efter att det stod klart att allt gått bra med ”Ibra” i bilolyckan som han i går eftermiddag uppges ha varit inblandad i.

Enligt Sportbladets kontakter i Milano befann sig såväl Zlatan som hans livvakt i den sponsrade Audi som Zlatan fick av Milan i oktober i fjol då alla lagets spelare fick nya bilar.

Olyckan ska ha ägt rum vid 16-tiden i går eftermiddagen, på motorvägen vid Varese, utanför Milano – den väg som Zlatan åker varje dag till och från träningen.

Men det var ingen träning i går som han var på väg till, det är oklart om han skulle till Milanello ändå, säger en Milan-källa.

Klarade sig oskadda

Enligt Sportbladets uppgiftslämnare var Zlatan passagerare och livvakten körde bilen. De ska ha blivit påkörda av en annan bil på motorvägen och var helt utan skuld till olyckan.

En person inom polisen i Milano uppger att Zlatans bil blev skadad men att både Milan-stjärnan och hans livvakt klarade sig utan skador.

– De behövde inte ens uppsöka sjukhus för en kontroll, de mådde bra. Däremot kallades vi, polisen, till platsen, som alltid vid en olycka, säger en polis.

Milans ledning ska ha fått veta efter några timmar vad som hänt och att Zlatan mådde bra och kan spela mot Cagliari, i festmatchen på lördag, då fansen ska få fira ligaguldet på San Siro.

Ingen i klubbledningen ville dock i går kväll lämna några officiella kommentarer om olyckan.

Däremot pratade även Adriano Galliani åter om Zlatans framtid.

Milans vice president sa med stort eftertryck att alla fans kan känna sig helt lugna och att Zlatan kommer att vara en huvudperson i klubbens storsatsning mot Champions League-seger kommande säsong.

”Stannar i Milan”

Galliani avfärdar helt alla uppgifter om Manchester City och Roberto Mancini uttalanden – uppgifter som också Mancini själv dementerade i förrgår.

– Ibrahimovic stannar i Milan med 101 procents säkerhet, säger Galliani.

FAKTA

Fler fotbollsstjärnor i bilkrascher

Carlie Davies

Den tidigare Hammarbyspelaren blev allvarligt skadad i en krasch 2009 och det var ett tag osäkert om han skulle ta sig tillbaka till fotbollen.

Nicklas Bendtner

Körde 2009 av vägen i hög hastighet med sin Aston Martin. Som ett mirakel kunde han dock kliva ur bilen nästintill oskadd.

Anderson

Manchester United-stjärnan kraschade under 2010 in i ett husvägg efter ett nattklubbsbesök. Han blev medvetslös i smällen men klarade sig utan men.

Karim Benzema

Våren 2010 var ingen rolig upplevelse för fransmannen – varken på fotbollsplanen eller motorvägen. På två gånger inom kort tid krockade han – men klarade sig oskadd.

Mario Balotelli

På väg till träning körde problembarnet in i en annan bil – då uppmärksammade polisen att han hade 55 000 kronor liggandes i bilen.

ARTIKELN HANDLAR OM