”Var helt slut och spydde på planen”

Nu har Milan hittat anledningen till Zlatans dåliga vårsäsonger

FOTBOLL

Nu har Milan hittat anledningen till Zlatans dåliga vårsäsonger

Zlatan Ibrahimovic spydde på planen och tappade återigen formen under vårsäsongen.

Nu har Milans välkända ”Milan Lab” hittat anledningen till svenskens återkommande problem.

– Ibrahimovic åt aldrig frukost, säger Daniele Tognaccini, chef för Milan Lab, till ESPN.

”Frukost är viktigt”

Milan Lab är Milans välkända forskar- och rehabiliteringsanläggning som jobbar med att hålla spelarna friska, skadefria och i toppform. De har under sommaren jobbat med att hitta anledningen till Zlatan Ibrahimovics vikande formkurva under vårsäsongerna – något som förföljt svensken genom karriären.

– Ibrahimovic åt aldrig frukost och sedan han började med det har hans prestationer förbättrats. Frukost är viktigt för en idrottsman, speciellt när de har många träningspass, säger Tognaccini enligt ESPN.

Den 29-årige svensken matchades stenhårt av Milan under förra säsongen och klagade själv på att han var sliten. Precis som i tidigare klubbar tappade också Ibrahimovic både i formen och målskyttet efter vintern. Nu ska svensken, utöver en ordentlig frukost, också få mer vila.

”Otrolig idrottare”

– Han är en otrolig idrottare som presterar på topp, men hans vikt är 100 kilo och han rör sig lika snabbt som en person på 60 kilo vilket kräver en väldigt hög energikonsumtion. Du ser det ganska ofta i slutet på matcherna: han är helt slut. En gång spydde han. Vid slutet på säsongen hamnar han i den situationen så han kommer inte att spela lika mycket den här säsongen, säger Tognaccini.