Zlatan: Jag är en ledare för laget

Nytt klackmål av Ibra: ”Han är en mästare”

1 av 7 | Foto: TV4 SPORT
FOTBOLL

Klack ska du ha, Zlatan.

”Ibra” ledde Milan till tre poäng och 3–0 mot Novara och sade efteråt:

– Jag känner mig som en ledare för laget.

Tillbaka uppe på vinnarspåret. Det är Milan efter att ha varit tillfälligt nere i diket, efter derbyförlusten förra helgen, mot Inter.

Foto: Foto: SCANPIX
Klack, Zlatan Mexes gratulerar Zlatan efter hans 3–0-mål mot Novara.

Även den här matchen blev det Zlatan som ledde Milan till segern. Hans ledningsmål, med bara dryga halvtimmen kvar, öppnade den match som bara måste vinnas, mot lilla Novara.

– Ibra är en mästare. Som tur är spelar han med oss och här visar han i ännu en match hur viktig han är för laget, sade Milans tränare Max Allegri efteråt.

Det mesta snacket efteråt, bland såväl spelarna som i italiensk televisions fotbollsprogram, handlade ändå om Zlatans klackmål, det som gav 3–0 för Milan. Den svenske anfallsstjärnan jublade ovanligt mycket för att vara han efteråt och sade senare till SKY:

– Jag var väldigt glad för mitt andra mål, vårt tredje. Det gjorde att laget kunde slappna av och att vårt spel blev lugnare.

’Mår bra den här säsongen’

Utan omsvep erkände ”Ibra” också det stora ansvar han känner för Milans prestationer – men att det är ett ansvar som inte tynger, utan sporrar honom.

– Jag mår bra den här säsongen. Jag känner mig som en ledare för laget. Jag tycker om det, det här ansvaret får mig att ge allt varje match.

Att vinna på konstgräs är aldrig lätt, oavsett motstånd, menade dock Zlatan och flera av Milans spelare efteråt.

– Det var en svår match på en svår plan. Vi pressade och pressade men det tog tid. Sen kom alla tre målen i andra halvlek, sade ”Ibra”.

Kommer sakna Boateng

Milan är svårt pressat av skador och förutom saknaden efter anfallspartnern och vännen Antonio Cassano kommer nu Zlatan också att under ungefär en månad spela utan Kevin Prince Boateng, som han trivs mycket bra med, både på och utanför planen.

I stället uppges Allegri nu vilja satsa allt mer på unge Stephan El Shaarawy. Han byttes in i paus i går, fick chansen – och tog den, något som uppskattades av Zlatan.

– Vi spelar fint ihop. Han har mycket att lära, mycket jobb kvar att göra, men tränar alltid hårt och det är en spelare som kommer att nå långt, säger Zlatan.

”Koncentrerar på mig”

Juventus blev ”vintermästare”, en poäng före Milan, när nu serien vänder.

Men ”Ibra” vill inte spekulera kring scudetton redan.

– Vi får se vem som vinner på slutet. Om ligatiteln bara är ett race mellan oss två? Nej. Juve spelar bra men även Inter och så finns Roma och Udinese, vi är många. Men jag koncentrerar mig på Milan och jag tycker att vi är starkast.

ARTIKELN HANDLAR OM