Raiola ska övertala ’Ibra’ om PSG-flytt

Agenten på väg till Sverige för diskussioner med Zlatan

1 av 11 | Foto: SCANPIX
Mino Raiola, Zlatan Ibrahimovic och Thiago Silva.
FOTBOLL

ROM/STOCKHOLM. Milan vill sälja Zlatan Ibrahimovic och Thiago Silva till Paris Saint-Germain för 62 miljoner euro.

Nu hänger en stor del av affären på Zlatans tuffa lönekrav.

Enligt uppgifter till Sportbladet vägrar svensken att gå ner från de 12 miljoner euro netto om året han har nu i Milan.

Zlatan Ibrahimovic är nära ytterligare ett klubbyte i sin karriär. Paris Saint-Germain vill göra ett paket-köp med både Zlatan Ibrahimovic och brassebacken Thiago Silva för en summa mellan 62-65 miljoner euro. En affär som Milan ska vara villig att acceptera för att rädda sin ansträngda ekonomi.

PSG:s intresse för svensken skrev Sportbladet om redan den förste juni. Under EM svalnade sedan spekulationerna utåt men intresset ska enligt Sportbladets källor ha varit intakt och efter att Milans vice president Adriano Galliani i går återigen öppnade transferdörren på en presskonferens kommer nu alltså ett nytt bud.

– Allt är möjligt här i livet, marknaden förändras hela tiden, sa Galliani i går.

Galliani på gott humör

I natt när han kom ut från Milanello efter ett sent möte med tränaren Max Allegri var han mer tystlåten:

– Inga kommentarer, sa han till de italienska reportrar som samlats utanför träningsanläggningen.

Samtidigt uppger de reportrar som Sportbladet talat med att Galliani var på gott humör och lät dem förstå att det i alla fall inte fanns något att dementera.

En viktig del som återstår för att affären ska gå i lås är att Zlatan Ibrahimovic låter sig övertalas att ta ett steg ner i fotbollshierarkin. Enligt Sportbladets källor ska Zlatan inte vara allt för förtjust i tanken på en flytt till Frankrike.

Lön: 102 milj

Agenten Mino Raiola befinner sig, enligt Sportbladets uppgifter, i Sverige för att försöka övertala Zlatan om spel i Paris och för att diskutera lönekraven.

Enligt Sportbladets uppgifter kräver Zlatan minst samma lön som han just nu lyfter i Milan. Karriären börjar lida mot sitt slut och det här kontraktet kommer i så fall med största sanno­likhet vara de sista pengarna­ han tjänar som fotbollsspelare. Hans ­nuvarande lön i Milan är 12 miljoner euro netto, drygt 102 ­miljoner kronor, om året.