Sjögren: Nedköp? Nej, nej, Zlatan byter upp sig i Paris

FOTBOLL

Ett nerköp, ett girigt beslut eller desperation när karriären är på väg att falna?

Glöm det.

Zlatan Ibrahimovic är på väg att byta upp sig.

”Jag har inte tid att vänta på ett projekt”.

Så sade Zlatan Ibrahimovic när han 2010 nobbade Manchester City för att skriva på för Milan. Två år senare står Zlatan, på slutet av sin karriär, mitt i den största generationsväxling Milan skådat i modern tid samtidigt som klubben är på väg mot ruinens brant ekonomiskt.

Zlatan ser nu ut att göra det enda rätta. Han tar Thiago Silva i hand, packar kappsäcken och flyr till Paris – till Europas kanske just nu mest spännande projekt. Sent på torsdagen bekräftade Milans ägare Silvio Berlusconi försäljningarna.

Det har talats mycket om Manchester City och ryska Anzhis extravaganta affärer på senare år. Men sanningen är att den klubb som spenderade mest under förra sommarens transferfönster var Paris Saint-Germain. Redan då såg oroliga italienska fotbollsfans ett första tecken på att fotbollskartan var på väg att ritas om när Javier Pastore lämnade Palermo för PSG i en affär värd omkring 360 miljoner kronor.

Bara början...

Tidigare i somras blev de nya strecken på kartan än tydligare när Ezequiel Lavezzi gav upp Napoli för den franska huvudstaden. I och med Thiago Silvas och Zlatan Ibrahimovics övergångar är jordgloben snart helt förändrad – och det är bara början.

Milan är tvingat att sälja Thiago Silva och Zlatan Ibrahimovic, en affär som ger totalt 1,5 miljarder kronor i övergångssumma och insparade löneutgifter. Klubben har inga pengar, satsningen har dött och Silvio Berlusconi är för första gången på väldigt länge pressad som Milans ägare. Därför har Zlatan Ibrahimovic större chans att säkra titeln han saknar, Champions League, i Frankrike.

Zlatan verkar också ha insett det. Därför lämnar han nu ett Milan på ruinens brant för Europas mest spännande projekt. Med tanke på hur lysande svensken var förra säsongen så har han tid med ett projekt till. Trots allt.