Raiola: Finns inget att bekräfta ännu

Uppgifter i natt: Efter Berlusconis uttalande – Zlatan och PSG är fortfarande inte överens: ”Det finns ingenting att bekräfta”

1 av 3
TRÄFFAS I DAG Här, på Paris Saint-Germains högkvarter och hemmaarena Parc des Princes, hade Zlatans agent Mino Raiola och PSG:s sportchef Leonardo möte i fyra timmar om svenskens framtid. Parterna lyckades dock inte komma till någon överenskommelse angående stjärnans årslön. På förmiddagen i dag träffas parterna igen för fortsatta förhandlingar.
FOTBOLL

Precis när allt såg ut att vara klart med Zlatans flytt till Paris Saint-Germain förändrades hela spelplanen.

– Jag har sålt Ibra och ­Thiago Silva, och därmed sparat 150 miljoner euro, säger Milans ­ägare Silvio Berlusconi.

– Det finns ingenting att ­bekräfta, säger Zlatans agent Mino Raiola.

Det råder ingen tvekan längre. Milan vill utan tvekan bli av med Zlatan Ibrahimovic och Thiago Silva för att rädda sin svaga ­ekonomi. Klubbarna är överens om affären, för 530 miljoner svenska kronor säljer Milan de båda stjärnorna – om Zlatan går med på lönekraven.

Träffas på förmiddagen i dag

Under seneftermiddagen och kvällen satt Zlatans agent Mino Raiola i ett fyra timmar långt möte med PSG:s sportchef Leonardo på klubbens högkvarter Parc de Princes. I samma stund som de kom ut från mötet i Paris stod Milans ägare Silvio Berlusconi med italienska medier på en parkeringsplats i Rom.

Budskapet var klart:

– Jag har sålt Ibra och Thiago Silva, och därmed sparat 150 miljoner euro (1,3 miljarder kronor)på två år, konstaterade han.

Men i själva verket var Milanägaren för tidigt ute. Leonardo och Raiola hade inte lyckats komma till någon överenskommelse under sitt möte.

– Det finns inget bekräfta, säger han till TT.

De båda ska fortsätta mötet under förmiddagen i dag.

I de italienska medierna är tongångarna olika om läget i supertransfern. Gazzetta dello Sport menar i dagens tidning att man bara är detaljer från en lösning och att den är att vänta snart.

Uttalandet kan försvåra

Carlo Pelligratti, Milankännare på Mediaset med 40 års erfarenhet av Milan tror fortfarande att affären är långt ifrån klar:

– Enligt det senaste jag hört är parterna fortfarande ganska långt ifrån varandra. PSG erbjuder 9 miljoner euro (78 miljoner kronor) om året medan Zlatan kräver 15 miljoner (128 miljoner kronor) om året, säger han.

Frågan som alla nu ställer sig är om Silvio Berlusconis utspel kommer försvåra löneförhandlingarna när de nu återupptas under förmiddagen.

Som Sportbladet redan skrivit har Zlatan tidigare varit väldigt tydlig kring att han inte tänker gå ner från de 100 miljoner kronor i lön han nu tjänar i Milan.

FAKTA

ZLATAN-AFFÄREN OCH DE GALNA TIMMARNA

TISDAG

Adriano Galliani möter italiensk media på Milanello. Där förklarar han plötsligt att Zlatan och Thiago Silva inte är osäljbara som han tidigare slagit fast.

– Allt är möjligt här i livet, marknaden förändras hela tiden, sa han då.

ONSDAG

11.00

Mino Raiola kliver in på Milanello och har ett fyra timmar långt möte med Adriano Galliani där han får reda på PSG:s bud.

15.00

Mino Raiola flyger direkt från mötet på Milanello till ­Sverige för att diskutera Paris-budet med Zlatan personligen. Även PSG:s sportchef Leonardo var med på mötet och försökte övertala Zlatan.

20.30

Galliani har ett möte med Milantränaren Max ­Allegri och transfer­ansvarige Ariedo Braida på Milanello.

TORSDAG

13.00

Mino Raiola lämnar Sverige för att flyga till Paris och fortsätta diskussionerna med de båda klubbarna.

16.30

Mino Raiola och Leonardo  (bilden) inleder ett möte om villkoren för Zlatan på PSG:s huvud­kontor vid Parc de Princes. Samtidigt sitter Adriano ­Galliani i möte med Areido Braida i Milano.

20.30

Det nästan fyra timmar långa mötet mellan ­Leonardo och Raiola är slut.

20.40

Silvio Berlusconi ­berättar för Gazzeta Dello­ Sport att han nu sålt både Zlatan och ­Thiago Silva till PSG och därmed sparat klubben cirka 1,3 miljarder kronor.

22.00

Mino Raiola uttalar sig till TT och säger att ”det inte finns något att bekräfta”