Följer dramat – från partyön

Zlatan på Ibiza – får rapporter av Raiola:”PSG redo hämta Ibra med privatjet”

1 av 2 | Foto: Pontus Orre
TUFFA FÖRHANDLINGAR Mino Raiola lämnade mötet med Paris SG:s Leonardo i går kväll. I dag fortsätter förhandlingarna om Zlatans övergång.
FOTBOLL

Zlatan balanserar på gränsen till Paris SG.

Mino Raiola satt i fem timmar och försökte förhandla fram lösningen i går.

Tills dess har klubben högsta beredskap – med ett privatplan redo att hämta svensken hos Filippo Inzaghi på Ibiza.

I Paris SG:s högkvarter i Parc des Princes pågår förhandlingarna som kan göra Zlatan Ibrahimovic till den spelare som sammanlagt sålts för mest pengar genom tiderna.

Agenten Mino Raiola anlände till Paris vid lunchtid i går och det är han som sköter snacket. I fem timmar pratade han med klubben bakom låsta dörrar med ivrigt väntande journalister utanför.

Högsta beredskap

Då och då syntes Raiola gå ut för att röka och i väntan på att han ska lösa de sista bitarna håller PSG högsta beredskap.

Enligt uppgifter ska en privatjet vänta redo att plocka upp det som kan komma att bli klubbens nye forwardsstjärna. I samma ögonblick som förhandlingarna går i lås ska planet ta honom till Paris för den obligatoriska läkarundersökningen och sedan presenteras som officiell PSG-spelare.

Zlatan själv har flugit till Ibiza. Där umgås han, kanske en sista gång som lagkamrat, med sina två bästa vänner i Milano, försvararen Ignazio Abate och anfallskollegan Filippo Inzaghi.

Från Ibiza ska han och hans familj ha hämtats med taxi och tagit en privat båt över till den lilla ön Formentera där 38-årige Inzaghi har ett hus, för att senare komma tillbaka i land på kvällen.

Zlatan Ibrahimovic förses fortlöpande med uppgifter om hur långt gångna förhandlingarna är i Paris, men utåt är det munkavle på alla inblandade.

Överens på måndag

När Mino Raiola lämnade diskussionerna och hoppade in i en bil tillsammans med en av de närvarande advokaterna, Rafaela Pimento, så vägrade han att ge några kommentarer.

Däremot öppnade Carlo Ancelotti munnen, även om budskapet var intetsägande om vart parterna stod.

– Det finns en stor chans att Ibrahimovic och Silva kommer till PSG, sa han till AFP.

I italienska medier är den senaste uppgiften som cirkulerar att en överenskommelse kan nås först på måndag.

ETT DYGN FYLLT AV RYKTEN – HÄR ÄR ZLATANS & RAIOLAS HEKTISKA TIMMAR

13.00

Mino Raiola och advokaterna Vittorio Rigo och Rafaela Pimenta anländer till PSG:s högkvarter vid Parc des Princes i en taxi och går raka vägen in genom huvudingången för att återuppta förhandlingarna. 

13.30

AIK ställer in den planerade träningsmatchen med Milan eftersom Zlatans medverkan inte kan garanteras.

13.30

I presskåren börjar ryktet gå om att Zlatan ska vara på väg till Paris på samma gång som PSG:s läkare ansluter från Österrike för att genomgå en medicinsk kontroll och sedan skriva kontrakt. 

14.30

Franska RMC går ut med (felaktiga) obekräftade uppgifter om att Zlatan ska vara på plats i Paris. 

16.0

Flera medier säger att övergången är helt klar. Uppgifter som senare dementerades.

16.43

Raiola lämnar tillsammans med Rafaela Pimento garaget i en taxi utan att ge några kommentarer. 

17.15

Allt fler journalister dyker upp vid ingångarna till stadion i tron om att Raiola eventuellt ska återkomma tillsammans med Zlatan. 

18.10

Rykten gör gällande att matchtröjor med Zlatans namn inte längre går att köpa i Milans supportershop.

18.15

PSG:s tränare Carlo Ancelottis säger från lagets träningsläger i Stegersbach att ”Det är stor chans att Ibrahimovic och Silva är klara för PSG snart”.

19.00

Uppgifter till italienska Sky säger att spelarna inte kommer att presenteras förrän tidigast måndag. 

19.35

Franska RMC går åter ut med uppgifter om att Zlatan är på väg till Paris för medicinska tester.

19.35

De första rapporterna om att Zlatan är på Ibiza tillsammans med Pippo Inzaghi kommer.

19.45

Som enda svenska media får Sportbladet en kommentar av PSG:s generaldirektör Jean-Claude Blanc. Han bekräftar att Leonardo fortfarande är kvar på Parc des Prince ”och jobbar, jobbar, jobbar”.

20.59

Leonardo och Vittorio Rigo rullar upp ur garaget och vevar ner rutan för några korta frågor från Sportbladet och fransk samt italiensk press. 

20.45

Uppgifterna om att Zlatan är på Ibiza bekräftas av Sportbladets källor i Italien. Han har anlänt med flyg tillsammans med familjen och tagit en båt till Forementera för att träffa sina Milan-vänner Abate och Inzaghi.

21.01

Vindrutan åker upp och Leonardo lämnar Parc des Princes.