Raiola: ”Jag ska ge er Mona Lisa”

Zlatans agent landade i Paris i kväll

1 av 3 | Foto: IBL BILDBYRÅ
PÅ PLATS IGEN Efter att ha lämnat Paris var Mino Raiola tillbaka i den franska huvudstaden i natt.
FOTBOLL

PARIS. Nu är Zlatanaffären inte många timmar bort. 

– Jag tror i morgon (i dag) blir en viktig dag, säger PSG:s sportchef Leonardo till Sportbladet. 

– Om allt är okej så ger jag er Mona Lisa, säger agenten Mino Raiola till Gazzetta Dello Sport när han sent på måndags- kvällen landade i Paris. 

Gårdagen i Paris blev en riktig mellandag i arbetet kring Zlatan Ibrahimovics övergång.

Huvudstadsklubben fokuserade främst på 100-miljonersvärvningen av Pescara-talangen Marco Verratti, 19, och alla förhandlingar mellan Leonardo och Mino Raiola skedde via telefon. 

Kan bli klart i dag

Men precis som Sportbladet rapporterat så är det bara några få detaljer som återstår i arbetet kring kontraktet, främst skattetekniska detaljer för att undvika nye presidenten Francois  Hollandes förslag på 75 procents höginkomstskatt.

Dessutom träffade Adriano Galliani Zlatans advokater Vittorio Rigo och Rafaela Pimenta i Milano för att reda ut de sista detaljerna klubbarna emellan. 

När Leonardo vid 20.05 lämnade PSG:s arena Parc des Princes pekade han ut i dag som en tänkbar slutpunkt på hela affären. 

– Förhandlingarna är normala, men jag tror i morgon blir en viktig dag, säger han till Sportbladet. 

Kommer vi få se Raiola på ett möte här i morgon? 

– Vi får se, det är inte säkert, vi får se. 

Men så blir det med all säkerhet.

”Ge er Giacondan”

22.05 landade han vid terminal 2 f på Charles de Gaulle-flygplatsen i Paris. 

– Jag är här för att arbeta. Affären är inte klar, om Leonardo säger det får ni fråga honom. Men om allt går bra kommer jag att ge er ”Giacondan” (Mona Lisa), säger Mino Raiola till Gazzetta dello Sports utsände. 

Ibra i Sverige

Huvudpersonen själv landade under måndagskvällen på Bromma flygplats, uppger Expressen.

Mycket talar för att Zlatan flyger till Paris och skriver på kontraktet med PSG i dag.

– Spelaren är alltid den viktigaste, det är han som ska signera kontraktet, säger Mino Raiola till Sky Italia.

Fotnot: Mona Lisa är renässanskonstnären Leonardo da Vincis (1452–1519) berömda porträtt av, enligt tradition, florentinskan (Mona) Lisa Gherardini, framför allt omtalad för sitt hemlighetsfulla leende. Målningen är ett av världens mest berömda, lovordade och reproducerade konstverk. Målningen förvaras på Louvren i Paris.

FAKTA

TUFFA FÖRHANDLINGAR MELLAN RAIOLA OCH PSG – DETTA HAR HÄNT

Torsdagen: Mino Raiola och Leonardo lämnar Sverige, där de båda försökt övertala Zlatan att gå till PSG, för att landa i Paris för ett första möte kring kontraktet. Efter drygt fyra timmar lämnar de Parc des Princes tillsammans. Berlusconi gör samtidigt ett uttalande om att han sålt både Zlatan och Thiago Silva.

Fredagen: Diskussionerna återupptas under fredagseftermiddagen. Vid 16 lämnar Raiola mötet och flyger från Paris till Holland. Leonardo lämnar vid 21.00.

– Det finns ingen överenskommelse, svarar han Sportbladet då. Samtidigt vilar Zlatan ut hos Filippo Inzaghi på Ibiza.

Lördagen: Vissa förhandlingar sker fortsatt på telefon men tempot har lugnat ner sig. PSG spelar en match i Österrike och Milans lagkamrat, Thiago Silva, skriver på för klubben. L’Equipe rapporterar att lönebudet nu är så högt som 125 miljoner kronor om året.

Söndagen: – Helgen är en tid för reflektion, säger Mino Raiola till L’Equipe och så blir det. Inget av värde händer i transfern. Alla väntar på måndagen.

Måndagen: En ny dag vid Parc des Princes för pressen, men inte mycket händer under dagen. Raiola hinner med att flyga Eind-hoven–Italien–Paris. När han väl landar på fransk mark säger han till Gazzetta dello Sport att ”om allt är okej så ska jag ge er Mona Lisa”.

Leonardo tror också mycket på tisdagens möte:

– Jag tror tisdagen blir en viktig dag, säger han till Sportbladet.

Sammanställning: Erik Karlsson

ARTIKELN HANDLAR OM