Zlatan: Foten känns sådär

Nytt kryss för Paris SG: ”Jag har inte tränat 100 procent på två veckor”

Foto: Getty
NOLLADE IGEN Zlatan Ibrahimovic och hans PSG spelade 0–0 för andra matchen i rad. Det favorittippade laget har nu tre raka oavgjorda matcher. Zlatan spelade i 90 minuter trots att hans fot ännu inte är helt okej. ”Tyvärr lyckades jag inte i dag”, sa Zlatan.
FOTBOLL

PARIS. PSG var pressat att vinna och spelade Zlatan, trots att hans fot inte var helt bra.

Men det räckte inte, det blev bara en poäng, i går igen.

– Foten känns sådär. Det var en mycket svår match, sade Zlatan i natt till Sportbladet.

Värvningar för fantasisummor. Men hittills bara tre poäng på tre matcher.

Paris Saint-Germain lyckades inte vinna i går kväll mot Bordeaux och kritiken mot laget växer.

De egna fansen buade när PSG efter slutsignalen gick av planen, fortfarande utan seger.

Enligt uppgifter till Sportbladet i natt pratade såväl sportchefen Leonardo som tränare Ancelotti efter matchen med klubbägarna för att lugna dem.

– De höga herrarna från Qatar är inte nöjda, de har investerat enorma pengar och vill se resultat. Men det krävs tålamod, säger en PSG-kontakt.

”Vi behöver vinna”

Zlatan var besviken i natt när Sportbladet mötte honom, men samlad.

– Lite grann besviken är man. Det är klart man vill vinna matchen. Men det var en svår match, en mycket svår match, säger Zlatan och fortsätter:

– Jag tror att vi behöver vinna en match och få med oss det självförtroendet till kommande matcher, vi har ju inte vunnit hittills.

Enligt uppgifter till Sportbladet valde PSG att chansa och spela Zlatan trots att man visste att hans skadade fot inte är helt bra än, något som märktes bitvis under matchen.

Hur känns foten?

– Sådär. Jag har inte tränat hundra procent på två veckor. Men jag försöker skapa chanser och vara farlig men tyvärr lyckades jag inte i dag.

– Det var svårt. De hade tre backar på mig och jag kände att jag inte kom loss. Och sen när vi väl fick upp laget så tappade vi enkla bollar och så blev det kontringar.

”Många matcher kvar”

Hur mycket stör det att ni inte är samspelta än?

– Jag tror mer att det som krävs är att om vi får vinna en match så får vi den där vinnarmentaliteten. Det är viktigt, har du det och spelar dåligt så kan du ändå vinna matchen men har du inte det och spelar dåligt, då vinner du inte.

Zlatan menar ändå att det inte finns någon anledning till panik eller att börja prata om kris.

– Vi är i början av säsongen, det är många matcher kvar. Det viktiga var att vi inte förlorade. Spelet kommer, jag är inte orolig.

Men känner ni pressen växa på er nu?

– Det är så jag har känt under tio år, säger Zlatan och ler.

SÅ SPELADE ZLATAN I GÅR – OCH SÅ HAR PARIS SG INLETT LIGUE

Zlatans match mot Bordeaux i siffror:

Mål: 0.

Skott: 3.

Tacklingar: 1.

Antal passningar till rätt adress: 81 %.

Antal bollberöringar: 41.

Antal spelade minuter: 90.

PSG–Lorient2–2

Zlatan får en drömstart i sin nya klubb och gör två mål i premiären. Men lagets oavgjorda resultat är en missräkning och Ibrahimovic drar samtidigt på sig en fotskada i en duell.

Ajaccio–PSG0–0

Utan en skadad Zlatan Ibrahimovic på planen spelar Lavezzi längst fram för Paris SG med Nenê i en släpande roll. Men det är inget vinnande koncept; PSG spelar oavgjort på nytt.

PSG–Bordeaux0–0

Trots en hel del frågetecken kring Zlatans medverkan inför matchen är svensken med i PSG:s startelva. Anfallaren har bland annat en stenhård frispark strax utanför, men Parislaget går återigen mållöst av planen.

ARTIKELN HANDLAR OM