”Frisparken värdig en viss 'Cristiano'”

Zlatan hyllas i fransk press efter showen

Foto: ALL OVER PRESS BLUEPIX
Zlatans stenhårda frispark.
FOTBOLL

1-1 i 23:e, 2-1 i 25:e.

Zlatan Ibrahimovic bjöd på magi nere i Marseilles häxkittel och hans två drömmål säkrade till slut en poäng för PSG i ”Le Classique”.

Dagen efter får han fina omdömen i franska media.

– En monumental första halvlek med en lyxig dubbel, skriver l'Équipe.

Sedan ankomsten har han hyllats mest överallt.

På sju matcher har Zlatan Ibrahimovic gjort nio mål och en assist, vilket sätter honom i självklar topp av skytteligan.

Marseille började söndagens möte klart bäst och tog helt rättvist ledningen.

Men en snabb dubbel från svensken chockade Stade Vélodrome.

”En monumental första halvlek med en lyxig dubbel – först en volley med utsidan av högern, sedan en frispark värdig en viss ”Cristiano” – där han styrde matchen”, skriver l'Équipe, som ger Zlatan en åtta (av tio) i betyg.

”Genialitet”

Le Parisien skriver att Marseille-fansens försök att störa svensken med hånfulla ramsor och grön laser inte var särskilt övertänkt.

”Det var inte det smartaste sättet att hantera en av de bästa anfallarna som Ligue 1 någonsin har sett. Paris stödde sig på hans genialitet medan Marseille försökte spela fotboll”, skriver tidningen.

France Football jämför hans volleymål med något hämtat från kampsportsvärlden och konstaterar att allt av värde hände i första halvlek.

PSG:s tränare Carlo Ancelotti var inte särskilt överraskad.

– Jag imponerades inte av Zlatan, eftersom jag känner honom så väl. Han är en stor målskytt och en väldigt komplett spelare, säger han till RMC.

FAKTA

Omdömen på Zlatan efter Marseille-PSG:

L'Équipe:

”En monumental första halvlek med en lyxig dubbel – först en volley med utsidan av högern, sedan en frispark värdig en viss ”Cristiano” – där han styrde matchen. Han spelade som den nummer 10 Pastore aldrig var. Missade lite i andra halvlek – bland annat ett skott nära mål i 73:e”.

Ger Zlatan 8/10.

Le Parisien:

”Två överdådiga mål: det första värdigt kung-fu och det andra en fantastisk frispark. Styrde matchen. Synd att hans lagkamrater inte alltid förstod hans intentioner.”

Ger Zlatan 8/10.

France Football:

”Idag är det antingen regn eller sol för Parisklubben. På två minuter lyckades den tidigare Barcelona-spelaren ge Velodromen en dusch och satte lite färg på matchen”.

Inget betyg.