”Var hans debut… inte läge att göra annat”

Zlatan om stöttningen av Sana, guldfotspriset och PSG i serieledning

1 av 3
Tisdag.
FOTBOLL

PARIS. Zlatan är glad över hyllningarna för sitt sätt att agera som ledare i landslaget. Men vill sam­tidigt tona ner sin insats.

– Det var självklart att pusha Sana i det där läget, säger Zlatan Ibrahimovic till Sportbladet.

Först Sveriges bragdmatch mot Tyskland där Zlatan spelade en avgörande roll. Sedan fick han motta utmärkelsen ”Golden foot”.

Och i går kväll tog Paris Saint-Germain tre viktiga poäng mot Reims.

Det har varit en fantastisk vecka för Zlatan Ibrahimovic.

– Jag är glad, det känns bra, säger Zlatan.

När Sportbladet mötte honom efter segern mot Reims på en ett regnigt Parc des Princes, efter Kevin Gameiros mål, var ”Ibra” trött men glad.

”Svår match i dag”

Ribba och stolpe i andra halvlek och en del svårigheter i första men ni vinner till sist?

– Det var en svår match i dag, första matchen efter landslagsspelet. Den matchen är alltid tuffast. Men vi vann, det var det viktigaste, säger Zlatan, som missade några lägen och kände sig lite sliten.

– Jag kommer som sagt från två svåra matcher med landslaget. Och jag har fått för lite vila. Men vi vinner matchen och det är det som räknas. Kan vi vinna så här, på det sättet vi spelar i dag, så är det också en kvalitet.

”Är som ett bevis”

Det har varit en häftig vecka för dig med matchen mot Tyskland och sen fick du ”Golden foot”?

– Ja, det känns fantastiskt bra. Vi var ju uträknade mot Tyskland, vi låg under med 4–0 och en halvtimme kvar. Och så lyckas vi komma ikapp till 4–4. Sen fick jag dagen efteråt den där utmärkelsen. Så det är härliga dagar, absolut. Det är som en liten credit man får tillbaka för det man gjort. När det blir så är det ju det bästa man kan vara med om, säger Zlatan och ler.

– Det är som ett bevis, man får tillbaka något för allt det man jobbat.

Du har fått mycket beröm för inte bara hur du spelade utan hur du agerade som ledartyp mot Tyskland, jag vet inte om du läst det? Bland annat för hur du tröstade Sana när han missade, vad säger du om det?

– Nej…Det var inget märkvärdigt. Jag menar, han fick göra sin debut och i den situationen…om han gjort mål hade det varit en helt annan sits för oss. Men nu lyckades han inte och det var liksom bara att komma igen. Det var inte där matchen slutade ju, säger Zlatan och fortsätter:

– Det kändes ändå bra i det läget och det var inte där matchen slutade. Vi kunde skapa fler chanser och det gjorde vi. Så det var inget läge för något annat, det var bara att pusha honom och att fortsätta köra på.

Dinamo Zagreb nästa

Vad betyder utmärkelsen ”Golden foot” för dig?

– Hur mycket som helst! Det är hur stort som helst alltså. Jag fick mina fotavtryck i gatan där… Om de får plats! (skratt). Det är fantastiskt, det är något som kommer att vara kvar där för alltid. Inte bara priset utan just avtrycken. Långt framöver i tiden kommer man att kunna komma dit och se dem…

En stor känsla…

– Ja, verkligen, jag vet inte hur jag ska kunna beskriva det.

Vad tycker du måste bli bättre till matchen nu i veckan i Champions League mot Dinamo Zagreb?

– Jag tror att det blir en annan typ av match. Som jag sade så är första matchen efter landskamp ofta svårast. Det spelar ingen roll vem du än möter, du ska komma igen, du har inte träffat grabbarna på en lång tid och har inte fått träna ihop med laget på vad var det? Tio dagar man varit borta. Och sen kommer man från två svåra matcher, det hade vi ju. Och sen ska du vara på topp. Jag menar, man gör sitt bästa…och vi vinner, det var viktigast i dag.