”Zlatan var inte så distinkt i avsluten”

Medelbetyg till Ibrahimovic efter CL-segern

FOTBOLL

PARIS. Dagen efter segern mot Dinamo Zagreb får Zlatan Ibrahimovic medelbra omdömen i franska tidningar.

"Han visade sig ofta spelbar och bjöd sina lagkamrater på ytor" skriver Le Parisien som ger Ibrahimovic en sexa i betyg.

Zlatan Ibrahimovic behövde ett par försök då han bommade fina lägen innan han en dryg halvtimme in i matchen mot Dinamo Zagreb på Maksimirstadion satte 1–0-målet för Paris Saint Germain på en framspelning av Jérémy Ménez.

"Svensken var väldigt delaktig i spelet. Välplacerad, som han var när han drog igång målskyttet, visade han sig ofta spelbar och hittade lösningar för sina lagkamrater. Missade dock avslutningen på två bra lägen" skriver Le Parisien som ger honom sex av tio i betyg, precis som sporttidningen l'Équipe.

”Hade kunnat göra tre, fyra mål”

"Hans genialitet och talang gjorde honom ibland ostoppbar för de kroatiska försvararna. Han hade kunnat göra både ett och två mål till och var ibland lite för lättläst i avsluten" skriver l'Équipe.

– Jag hade kunnat göra tre, fyra mål, men det viktiga är att vi vinner matchen, sa Zlatan själv efter matchen till italienska Sky, en åsikt som hans tränare Carlo Ancelotti delar:

– Ibra var inte så distinkt i avsluten som han brukar, men han gjorde det viktiga första målet och vi gjorde en bra match, sa Ancelotti efter matchen som innebär att PSG går upp på sex poäng och andraplats i sin grupp, där obesegrade Porto leder efter tre omgångar.

Den 6 november möter PSG Dinamo Zagreb på hemmaplan.