”Han förbättrar lagets karaktär”

Ancelotti hyllade supersvensken efter segern mot Nancy: ’Han räddade oss’

FOTBOLL

NANCY. PSG fick slita mot bottenlaget Nancy.

Men när det lossnade var det via Zlatan Ibra­himovics fot – igen.

– Tack Zlatan, säger­ PSG:s tränare Carlo ­Ancelotti efter svenskens tionde mål på lika många matcher.

Det var som ligaledare för första gången i år som Paris Saint Germain åkte till Nancy för att möta ­tabelljumbon. Men det blev ingen utklassning för PSG:s sida, som gick av första halvlek mållösa i ett kylslaget Nancy, och fick se matchen rinna i väg i andra.

Zlatan Ibrahimovic ­startade ihop med Kevin Gameiro och Jérémy Ménez på topp, och trots några fina spelsekvenser med Ménez hade PSG svårt att komma till riktigt farliga avslut mot ett hårt kämpande Nancy.

”Han är fantastisk”

Det var inte förrän med dryga kvarten kvar som Zlatan Ibrahimovic först fintade två motståndare och sedan försökte nå ­Jérémy Ménez, men tursamt fick tillbaka bollen och i stället gick på skott.

Ibrahimovic placerade bollen i mål via målvaktens första stolpe, vilket innebar ledning och seger för gästerna. Säsongens ­tionde mål för Zlatan innebär dessutom att han ­behåller sitt imponerande snitt på ett mål per match tio omgångar in i Ligue 1. Det var dessutom Zlatans 27:e mål på de 28 matcher han spelat under 2012 för Milan och PSG.

– Tack Zlatan, han är en fantastisk spelare, säger Carlo Ancelotti efter matchen, och fortsätter:

– Ju fler matcher vi spelar, desto mer kommer han att förbättra lagets karaktär och personlighet, och hjälpa oss att vinna.

Möter Marseille

Zlatan själv försvann in i spelarbussen utan att ­ägna medierna någon uppmärksamhet efter matchen, men fick i stället beröm av lagkamraterna, som också framhåller laginsatsen.

– Det var Ibra som räddade oss igen, men andra ­ i laget kan göra det också, säger unge Adrien Rabiot.

– När man har Ibra i laget blir saker och ting enklare. I kväll ger han oss tre poäng, men vi får inte glömma övrigas insats också, säger Mamadou Sakho.

I den intensiva match­period som PSG är inne i väntar nu Olympique Marseille på onsdag i franska cupen.

I dag möts Marseille, trea i tabellen med en match mindre spelad, och Lyon, en poäng efter Marseille, i ett av fransk fotbolls höjdarmöten. Om Lyon lyckas ta poäng är PSG ensamma serieledare i Ligue 1.

Zlatans alla mål i Ligue 1

11 Aug: PSG–Lorient (Zlatan 2 mål)

02 Sep: Lille–PSG (Zlatan 2 mål)

14 sept: PSG–Toulouse (Zlatan 1 mål)

22 Sep: Bastia–PSG (Zlatan 2 mål)

7 Okt: Marseille–PSG (Zlatan 2 mål)

27 okt: Nancy–PSG (Zlatan 1 mål)