Ingen Zlatan – då nobbar TV4 PSG

...men den svenske stjärnan kan fortfarande spela i kväll

FOTBOLL

PARIS. Två dagar i sjukstugan efter det intensiva matchandet, men i kväll spelar Zlatan Ibrahimovic mot Marseille – om han själv vill.

– Om Zlatan vill spela så handlar det om att han är i form, vi fattar beslutet före­ match, säger Carlo Ancelotti­ inför cupmötet på Parc des princes.

iskallt? Zlatan Ibrahimovics PSG möter Marseille i kväll, i ett cupmöte som varken TV4 eller PSG tycker är jätteintressant. ”Ligacupen är inte prioriterad, men det är ändå en viktig tävling där vi vill göra ett bra intryck”, säger tränaren Carlo Ancelotti.

PSG:s intensiva matchtempo fortsätter i kväll när man möter Marseille i den franska liga- cupen, lagets tredje match på en vecka.

Carlo Ancelotti ger flera av sina vanliga startspelare ledigt i dag, men medan målvakten Salvatore Sirigu och mittfältaren Marco Verratti får stå över matchen är Zlatan Ibrahimovic uttagen i truppen.

Det trots att han inte tränade med resten av truppen varken måndag eller tisdag, enligt vad Sportbladet erfar.

Tv 4, som har de svenska rättigheterna till matchen, väljer att bara visa den på internet, eftersom man inte tror att Zlatan Ibrahimovic startar, enligt fotbollschefen Emir Osmanbegovic.

Carlo Ancelotti säger själv att det dagen före match inte fattats något beslut om Zlatans medverkan.

– Jag har tänkt tanken att vila honom, jag är inte säker på att han spelar mot Marseille, men vi bestämmer det på matchdagen. Han är i bra fysiskt skick, säger Carlo Ancelotti.

Tidigare har du sagt att Zlatan själv bestämmer om han spelar eller inte, gäller det fortfarande?

– Vi fattar beslutet gemensamt, i morgon (i dag), säger Ancelotti till Sportbladet, och viftar bort frågorna om att Paris Saint Germain håller på att bli ”Ibra-beroende”.

– Jag är nöjd att vi är beroende av honom, alla vet vad han kan.

”I form, då spelar han”

Men när Carlo Ancelotti pressades ytterligare på frågan om han verkligen skulle bänka Zlatan ifall svensken själv vill spela svarar han:

– Om Zlatan vill spela betyder det att han är i form och då spelar han.

Ligacupen är normalt sett ingen turnering som drar någon större publik i Frankrike, men när lagets två mest rivaliserande klubbar, Paris Saint Germain och Olympique Marseille, lottades mot varandra blev given annorlunda.

Hjälte förra gången

Senast lagen möttes i ligan gjorde Zlatan PSG:s båda mål i matchen som slutade 2–2.

– Han gjorde två snabba mål, men han skapade inte mer problem än så för oss resten av matchen och vi har inte tänkt ut någon särskild ”anti-Zlatan-plan”, säger Marseilles försvarare Rod Fanni enligt l’Équipe.

Fakta

I går lanserade nyhetsbyrån AP sin ”Global Soccer 10”, en lista där 18 fotbollsjournalister från olika länder röstat fram världens just nu bästa fotbollsspelare:

1. Lionel Messi, 140 poäng.

2. Cristiano Ronaldo, 111.

3. Falcao, 79.

4. Robin van Persie, 73.

5. Zlatan Ibrahimovic, 61.

6. Gonzalo Higuain, 50.

7. Juan Mata, 41.

8. Javi Hernandez, 28.

9. Cesc Fabregas, 27.

10. Mario Götze, 26.