Zlatans ersättare sågas i fransk press

Svensken var saknad, menar l'Equipe

FOTBOLL

Ingen Zlatan Ibrahimovic på plan i går.

Då föll PSG:s anfallsspel ihop. Det menar l'Equipe, som sågar ersättare Ezequiel Lavezzi och Lucas.

"De spelade inte tillsammans, och delade aldrig med sig av bollen", skriver tidningen.

Foto: GETTY
Lavezzi kvitterade, men får ändå dåligt betyg dagen efter.

I går satt Zlatan Ibrahimovic på läktaren och såg sitt PSG spela sig till en kvartsfinal i Champions League. Med 2–1-segern nere i Valencia i bagaget räckte 1–1 i går för avancemang. Men lite nervöst blev det efter att Valencia gjort 1–0 och var ett mål ifrån att skicka ut Zlatans klubb ur turneringen.

Zlatan var avstängd efter utvisningen i första mötet och anfallsduon, Lavezzi och Lucas, som skulle göra det offensiva jobbet i stället för svensken, sågas i dag i Frankrike.

"De spelade inte tillsammans, och delade aldrig med sig av bollen. De var långt ifrån varandra på planen och när de väl hade chansen att kombinera gjorde de det inte", skriver l'Equipe.

Pigg Gameiro

I stället menar tidningen att fransmannen Kevin Gameiro räddade anfallsparet med sitt inhopp direkt efter Valencias 1–0-mål. Och ja, åtta minuter efter inhoppet spelade han fram till Lavezzis kvittering.

"Gameiros inhopp lyfte PSG:s offensiv med acceleration. Det resulterade i genombrottet som tillät Lavezzi att kvittera", skriver l'Equipe.

PSG ska nu försöka att få Zlatans avstängning i första kvartsfinalen hävd, och man har överklagat Uefa:s avstängning.