PSG:s ägare: ”Jag respekterar Mourinho”

Foto: AP/SCANPIX
FOTBOLL

Trots imponerande resultat i liga- och Europaspelet har Paris Saint-Germains tränare Carlo Ancelotti ryktats bort.

Ägaren Nasser Al-Khelaifi berättar nu att han ”tror” att italienaren stannar, men passade samtidigt på att beröra Mourinho-skriverierna.

– Jag vet inte hur hans kontraktssituation ser ut. Men det är inte min sak, säger han till Le Parisien.

Cirkus PSG rullar vidare.

Förutom galna spelaraffärer – som ibland förverkligas – så har tränarkarusellen snurrat hela säsongen och Carlo Ancelotti har ifrågasatts.

I en intervju med Le Parisien passar dock ägaren Nasser Al-Khelaifi på att hylla den italienske taktikern.

– Carlo är en av världens bästa tränare, om inte den bäste. Jag tror att han kommer att fortsätta, men vi får bedöma situationen efter säsongen. Vi kommer att bedöma mig med, det är normalt och sker i varje klubb, säger han till tidningen och frågar sig:

– Vi är i kvartsfinal i franska cupen, Champions League och leder ligan. Vad mer kan man be om?

”Respekterar honom som tränare”

Men Ancelotti har inte bara ryktats bort – han har nämnts som en av José Mourinhos potentiella ersättare i Real Madrid och det har spekulerat i en sorts bytesaffär mellan klubbarna.

– José Mourinho, jag vet inte hur hans kontraktssituation ser ut, men det är inte min sak. Jag respekterar honom som en tränare och person, precis som med (Arsenal-tränaren) Arsène Wenger, säger han.

Sedan Zlatan Ibrahimovic anlände till klubben har de flesta hyllningskörerna riktats mot svensken, men Al-Khelaifi tog tillfället i akt att berömma en annan, inte lika självklar, stjärna: Blaise Matuidi.

– Matuidi kommer aldrig att lämna PSG, han är fantastisk. Han är den snabbaste defensiva mittfältaren i Europa. Han är alltid spelbar och generös på planen, samt en fantastisk person. Med 39 matcher på samma nivå den här säsongen är han nu den bästa mittfältaren i Frankrike, det finns det ingen tvekan om.

ARTIKELN HANDLAR OM