Gliringen till fansen

Zlatan tog revansch på både publik och media: ”Prova själv”

1 av 9 | Foto: TV4 SPORT
Zlatan kvitterar till 1-1.
FOTBOLL

PARIS. I halvtid blev PSG utvisslat. I andra halvlek räddade Zlatan Ibrahimovic tre poäng.

Och efteråt skickade svensken en gliring till publiken på Parc des Princes.

– Den ställer höga krav, vilket är lustigt med tanke på att de inte hade något alls innan, säger Zlatan.

Det som borde bli en lätt hemmamatch mot ett Nancy på nedflyttningsplats blev till en kämpig uppförsbacke när Paris Saint-Germain släppte in 0–1 på en nick från Moukandjo Bile mindre än tio minuter före halvtid. Då hade PSG sett lamt och håglöst ut från start, och när hemmaspelarna gick av planen för pausvilan visslade hemmapubliken ut dem så att det ekade på Parc des Princes.

Läckert Verratti-pass

I andra halvlek kom PSG tillbaka och såg hungrigare ut. Efter en knapp timme kvitterade Zlatan Ibrahimovic efter förarbete av Jeremy Menez. Svensken hade redan ställt in skyttet via tre missade chanser, men när han väl var i gång kunde inget stoppa Ibrahimovic. Bara tre minuter senare slog han in 2–1 för hemmalaget på en fantastisk passning av Marco Verratti.

Zlatan Ibrahimovic firade med ett litet ärevarv bakom Nancys mål och efter matchen var han lättad.

– Det var skönt för alla. Vi låg under med 0–1 och vi var mycket bättre i andra halvlek än i första. Det var ingen lätt match, även om Nancy inte är något topplag gjorde de det svårt för oss. Men i slutet vinner vi och det är det som räknas, säger Ibrahimovic.

Utskällda i halvtid

Tränaren Carlo Ancelotti höll på att återigen få se sitt lag förlora mot ett bottengäng direkt efter spel i Champions League. Han gav spelarna en uppsträcking i halvlek.

– Jag vill inte att det ska komma ut men jag pratade med dem för att de skulle ändra sig. Jag var arg, säger Ancelotti till Sportbladet.

”Det är inte lätt”

Zlatan skyller den svaga inledningen i går på det tuffa spelschemat.

– Vi spelar var tredje dag nu, och det är inte lätt. Vi spelade sent i onsdags och i dag klockan fem så vi får inte så mycket vila. Prova att spela själv så får vi se.

Jag har varit i många stora klubbar och jag har vunnit med alla, men det är inte lätt. Vi försöker vinna alla matcher och spela bra, men ibland lyckas vi inte. Det är normalt, vi är människor, precis som ni. Ni gör många misstag, vi gör också många misstag, säger Zlatan som dessutom skickade en liten passning till hemmapubliken som buade ut laget i halvtid.

– Publiken ställer höga krav vilket är lustigt med tanke på vad de hade tidigare, för innan hade de inget alls.

FAKTA

  Paris SG–Nancy 2–1 (0–1)

0–1 Benjamin Moukandjo (36), 1–1 Zlatan Ibrahimovic (59), 2–1 Zlatan Ibrahimovic (62).

Zlatan Ibrahimovic spelade hela matchen för Paris SG.