”Har återfunnit sin effektivitet”

Tidningarna om Zlatans insats mot Nancy

1 av 8 | Foto: TV4 SPORT
Zlatan kvitterar till 1-1.
FOTBOLL

PARIS. Med viss möda och stort besvär tog PSG tre poäng mot Nancy.

I dag får Zlatan Ibrahimovic fina omdömen i fransk press efter sina två mål som vände och avgjorde matchen på Parc des princes.

"Efter att ha varit osynlig mot Reims senast har svensken återfunnit sin effektivitet" skriver l'Équipe och ger Zlatan en sjua av tio i betyg.

Foto: BILDBYRÅN

Efter 0–1-underläge i paus tydde mycket på att PSG ännu en gång skulle drabbas av Champions League-sjukan och förlora poäng i på pappret lätta ligamatcher efter spel i Europa.

Efteråt erkände också spelarna att de var trötta.

– Jag ska inte hymla med det, jag är ganska sliten, sa mittfältaren Blaise Matuidi, medan Zlatan Ibrahimovic konstaterade:

– Vi spelar match var tredje dag. Prova själv så får vi se hur det går, det är inte lätt, vi vill alltid spela bra men det går inte alltid.

”Jägarens återkomst”

Men det var svensken som räddade Paris på lördagen i andra halvlek när hemmalaget tog över taktpinnen och Zlatan gjorde två mål inom tre minuter.

Nancy hade visserligen en boll i stolpen efter det, men PSG höll undan och tog de tre poäng som innebär att man fortsätter i ligaledning oavsett vad som händer mellan Lyon och Marseille i dag.

L'équipe pryder sin betyggenomgång med rubriken "Jägarens återkomst" och konstaterar att Zlatan var "osynlig mot Reims, men i går hade han återfunnit sin kraft och effektivitet framför mål. Efter en resa hem och tillbaka till Sverige i början av veckan där han gillar att jaga, slog anfallaren till med två mål som ger honom snittet 24 mål hittills i Ligue 1, trots att han missade den första chansen när han kom ensam med Gregorini (Nancys målvakt). Stod för flera fina passningar, inte minst till Lucas" skriver l'Équipe och ger Zlatan sju i betyg.

Högst betyg

Le Parisien skriver "Det är han som är chefen" om Zlatan Ibrahimovic och ger honom 7,5 i betyg och konstaterar att Zlatan jobbade bra längre ner i banan för att hitta lösningar och lyckades hitta Lucas med fina framspelningar.

På sajten Maxifoot ger man också Zlatan en sjua betyg, högst tillsammans med Thiago Silva, och menar att Zlatan gjorde två mål utan att resten av laget imponerade.