”Nedved och Leonardo diskuterade Zlatan”

Juve bekräftar ryktena – men Zlatan är för dyr

En yngre Zlatan i en äldre Juve-tröja.
FOTBOLL

Juventus ryktas jaga Zlatan Ibrahimovic, 31.

Men trots att uppgifterna har dementerats från PSG-håll bekräftar Juves sportchef nu att samtal om svensken har ägt rum.

– Det stämmer att Pavel Nedved och Leonardo diskuterade Ibra, säger Giuseppe Marotta till Sky Italia.

Tidigare i veckan träffades Pavel Nedved, numera styrelsemedlem i Juventus, och PSG:s sportchef Leonardo under Champions League-lottningen i schweiziska Nyon.

Men en Turin-flytt för Zlatan Ibrahimovic var inte ett av ämnena som de pratade om, menade Leonardo då.

– Nedved och jag diskuterade så många olika saker, men det finns inget att berätta om Ibra, sa brassen enligt AP.

”Inte möjligt”

Inför Juves lördagsmatch mot Bologna mötte klubbens sportchef ”Beppe” Marotta italiensk media och berättade då att samtalet, åtminstone delvis, hade handlat om svensken.

– Det stämmer att Pavel Nedved och Leonardo diskuterade Ibra, säger han till Sky Italia enligt Football Italia, men slår samtidigt död på alla flyttrykten:

– Ibra är en fantastisk spelare, men med tanke på hans ålder tillsammans med de ekonomiska parametrarna är han fel typ. Han är utan tvekan en mästare, men just nu kan italienska klubbar inte värva spelare som tjänar så mycket i lön. Vi uppskattar honom mycket, vem skulle inte vilja ha en sådan spelare? Det är emellertid inte möjligt.

”Behöver inga superstjärnor”

Tidigare i veckan uttalade sig John Elkann, mannen som bland annat kontrollerar Fiat och i förlängningen Juventus, om en potentiell Zlatan-värvning.

– Ibra är en del av historien, inte framtiden. Det här laget behöver inte superstjärnor. Juventus styrka är deras lagkänsla, sa han till Gazetta dello Sport.

Enligt insatta Le Parisien tjänar Zlatan Ibrahimovic omkring 77 miljoner kronor om året i PSG.

ARTIKELN HANDLAR OM