Beckham tillbaka på brottsplatsen

Syndabock för 15 år sedan – nu missade han lägen att avgöra

Foto: GETTY
David Beckham.
FOTBOLL

För 15 år sedan blev han stor syndabock.

I kväll var David Beckham, 37, tillbaka på Geoffroy Guichard-stadion – och var nära att bli hjälte.

Men Beckham brände två frisparkslägen i matchens slutskede.

Det var på just den här arenan i Saint-Etienne som David Beckham upplevde karriärens kanske tyngsta ögonblick, i VM-kvartsfinalen mot Argentina 1998.

En lättare eftersläng på Diego Simeone, som föll ihop som en klubbad oxe, innebar rött kort för Beckham och då England sedan förlorade i straffläggningen utsågs Beckham till syndabock.

– Simeone försökte psyka mig innan jag visades ut, men jag förväntade mig det, det är en del av fotboll. Jag har fått frågan många gånger om jag har glömt vad han gjorde i Frankrike 1998. Man måste förlåta och glömma, har Beckham senare sagt i intervjuer.

Två frisparkslägen på slutet

Efter att ha gjort tre inhopp i sin nya klubb PSG fick Beckham i kväll första gången spela från start, till höger på PSG:s innermittfält.

Han spelade hela matchen och i 88:e minuten, efter att PSG tappat 2–0 till 2–2, fick Beckham läge att bli hjälte då PSG fick ett bra frisparksläge utanför straffområdet.

Frisparken smet dock utanför stolpen och PSG fick bara med sig en poäng.

Kort senare fick PSG ett nytt bra frisparksläge – och Beckham försökte på nytt, trots att normale frisparksskytten Zlatan Ibrahimovic såg sugen ut. ”Becks” stördes av den rusande muren och bollen fastnade på vägen.