Zlatan-beröm i franska tidningarna – "vacker Panenka"

Men lagkamraterna sågas efter kollapsen

1 av 5 | Foto: TV4 Sport
FOTBOLL

Tappade poäng mot Saint Étienne i går.

Och i dag kritiseras flera av PSG:s stjärnaspelare i de franska tidningarna.

Men "Panenka-Zlatan" klarar sig undan de tuffaste sågningarna och får beröm för sina passningar.

"Sågs ofta gå ner i planen för att distribuera bollarna fint till medspelarna", skriver Maxifoot.

Zlatan Ibrahimovic.

PSG hade läge att rycka i Ligue 1 i går sedan toppkonkurrenterna alla tappat poäng. Och med en 2-0-ledning efter Zlatan Ibrahimovic chippstraff såg det ut att man skulle göra just det. Men Saint Étienne kunde hämta tillbaka till 2-2 och glädjescenerna uteblev.

Och när PSG:s stjärnspelare öppnar upp de franska tidningarna till morgonkaffet blir det otrevlig läsning för somliga. Svenske superstjärnan Zlatan Ibrahimovic kommer undan bottenbetygen till skillnad från bland andra Ezequiel Lavezzi och Salvatore Sirigu.

"En vacker Panenka"

L'Equipe ger svensken fem av tio i betyg och motiverar:

"Spelade fram till Pastores mål men missade chansen att göra 3-1 i den den 70:e minuten. Innan dess hade han gjort sitt 24:e ligamål på straff med en vacker Panenka trots att domaren bad honom att ta om straffen".

Maxifoot är aningen lite generösare, ger svensken 5,5 i betyg och motiverar:

"Sågs ofta gå ner i planen för att distribuera bollarna fint till medspelarna. Svensken ligger bakom Pastores mål. Sedan gör han mål på straff. Osynlig i andra halvlek".

"Delaktig"

Huvudstadstidningen Le Parisien är allra mest generös och delar ut en sexa till svensken.

"Svensken gick ofta ner i planen för att slippa markering och var delaktig i båda målen. Men han missade en fin chans som han är tillräckligt bra för att sätta".

Sajten ”So Foot” ger Zlatan en femma i betyg och hyllar hans straff, men konstaterar också att "men inte ens Zlatan kunde göra något åt Saint Etienne när de kom tillbaka i matchen. Framför allt inte Zlatan, faktiskt."'

Härnäst för PSG väntar Montpellier den 29 mars, efter landslagsuppehållet.

ARTIKELN HANDLAR OM