Klart: Får spela båda matcherna

Spanska media: Uefa häver avstängningen

1 av 5 | Foto: EPA SPORT
FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic blev utvisad och drog på sig två matchers avstängning i Champions League. PSG var inte sena att överklaga – och Uefa bekräftar nu att avstängningen hävs.

Enligt spansk media är anledningen ett formellt fel i domarrapporten.

Zlatan Ibrahimovic, 31, fortsätter att jaga Champions League-titeln som gäckat honom under hela karriären. Men starten på årets slutspel blev inte vad han hoppats på. Den svenske stjärnan var väl ambitiös när han skulle hålla kvar bollen på offensiv planhalva på tilläggstid med ledning 2-1 i matchen.

Efter en duell med två Valencia-spelare, där domare Tagliavento ansåg att Zlatan stämplade Guardado, fick Zlatan syna det röda kortet.

Överklagade avstängningen

I slutet på februari delade Uefa ut domen mot Zlatan: Avstängd till returen hemma mot Valencia och dessutom en eventuell kvartsfinal. Paris Saint-Germain rasade först mot utvisningen, och sedan även mot avstängningen och överklagade domen till Uefa.

Efter att klubben tagit sig vidare till kvartsfinal och lottats mot Barcelona stod det klart att Zlatan skulle missa första mötet, på Parc des Princes i Paris, om inte avstängningen fick gehör.

Uefa bekräftar: spelklar

– Den första domen spelar ingen som helst roll, nu öppnas fallet från början, sade Björn Ahlberg, som sitter med i Uefas ”Appeal Body”, till Sportbladet för två veckor sedan.

I dag reste således PSG:s representant Olivier Letang till Uefas högkvarter i Nyon för att plädera för svenskens del. Och det gick vägen.

Uefa har nu bekräftat att man har gått med på PSG:s överklagan. Anledningen är, enligt Catalunya Ràdio, ett misstag i domarrapporten, där domaren hade noterat att bollen inte var i spel när han tacklade Guardado.

Det betyder att Zlatans avstängning hävs och svensken får spela båda matcherna mot Barcelona.