Frankrike jublar över att Zlatan får spela

Raiola: "Zlatan är väldigt nöjd med beslutet"

1 av 5 | Foto: EPA SPORT
FOTBOLL

Uefa gick på PSG:s linje och beslutade att Zlatan Ibrahimovic får spela båda matcherna mot Barcelona.

Det jublar man över i Frankrike.

"Det är inte vanligt av Uefa att dela ut såhär sena julklappar", skriver l'Equipe.

I går eftermiddag kom det något överraskande beslutet att Uefas appeal body, dess nämnd för överklagade disciplinbeslut, gått på PSG:s linje i fallet Zlatan Ibrahimovic och sänkte svenskens straff från två till en match avstängning.

Då Zlatan redan avtjänat den matchen kommer han att spela mot Barcelona i den första kvartsfinalen på tisdag.

Beskedet tas emot med glädje i Frankrike. L'Equipe kallar Uefa:s beslut för "en tidig julklapp" och att Zlatans deltagande på tisdag "kommer att göra stor skillnad".

"Fantastiska nyheter"

"Den svenske anfallaren får chansen att bevisa att han kan vara avgörande i den största av tävlingar. Och när han möter Barcelona är han förmodligen lite hungrigare än vanligt", skriver tidningen.

L'Equipe avslöjar även att PSG:s representant, Olivier Letang, argumenterade framför Uefa med att Manchester United portugisiske mittfältare Nani endast stängdes av en match för tacklingen på Arbeloa i åttondelsfinalen mot Real Madrid – och att Zlatans tackling var betydligt mildare.

Franska huvudstadstidningen Le Parisien konstaterar att beslutet är "fantastiska nyheter" för PSG och att Zlatan nu kan spela en stor roll i dubbelmötet.

Ändrar sig sällan

– Zlatan är väldigt nöjd med beslutet. Att spela i kvartsfinalen av Champions League betyder mycket för honom. Inte för att det är en match mot Barcelona, som är en av hans tidigare klubbar, utan för att det är ett unikt tillfälle i PSG:s säsong, säger Zlatans agent Mino Raiola till Le Parisien.

Tidningen kallar beslutet för "en trevlig överraskning" då Uefa sällan ändrar sig vad gäller avstängningar.

"Carlo Ancelotti kan nu räkna med en av sina mest avgörande och rutinerade spelare på denna nivå", skriver Le Parisien.

Första mötet går av stapel på tisdag i nästa vecka och returen spelas på Camp Nou veckan efter, på onsdag den 10 april.

FAKTA

Turerna runt Zlatans avstängning:

12 februari – Zlatan Ibrahimovic blir utvisad efter att ha stämplat Valencias Andrés Guardado i slutminuterna av matchen. PSG vinner med 2–1 men får spela returen utan Ibrahimovic, ett straff som Uefa förlänger till två matcher.

6 mars – Inför en exalterad hemmapublik och Zlatan Ibrahimovic på läktaren klarar PSG 1–1 hemma mot Valencia och är klara för kvartsfinal i Champions League, klubbens största bedrift på tjugo år. Sportchefen Leonardo förklarar att man överklagar Zlatans straff hos Uefa.

26 mars – PSG lyckas, genom att hänvisa till att bollen var i spel vid Ibrahimovics stämpling av Valencias Guardado, övertyga Uefa om att svenskens straff är för hårt och får det sänkt till en matchs avstängning. Zlatan Ibrahimovic är därmed spelklar för de båda mötena med hand gamla klubb Barcelona i Champions League.

2 april – PSG tar emot Barcelona på Parc des princes i den första av två kvartsfinaler.

10 april – Camp Nou i Barcelona öppnar dörrarna för det andra och avgörande mötet i Champions Leagues kvartsfinal mellan Barcelona och ­Paris Saint-Germain.

Sammanställning: Johanna Frändén

ARTIKELN HANDLAR OM