”Det var en Ibra av ett annat virke”

Zlatan får bra betyg efter seger

1 av 7 | Foto: TV4 SPORT
FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic gick mållös från mötet

Men svensken hyllas för sin avgörande passning.

”Det var en Ibra av ett annat virke”, skriver L'Équipe.

På tisdag möter PSG Barcelona i Champions League. Det blev en viktig seger i genrepet mot Montpellier. Men matchen var mållös fram till den 80:e minuten då Zlatan Ibrahimovic stod för en läcker passning till Kevin Gameiro som satte segermålet.

Dagen efter 1-0-segern får Zlatan lovord i franska tidningar. L'Équipe skriver att Ibrahimovic var på bra humör och ger svensken 7 av 10 i betyg.

Styrde spelet

”Vi såg en mer osjälvisk Zlatan än vanligt och som gick ner tillräckligt lågt för att få bollen. Och han kämpade hela kvällen mot de franska mästarna. Varje gång han bestämde sig för att styra spelet med ett tillslag hittade han luckor och gav PSG fart, som när han nickade ner till Menez. Och så var det Gameiros mål där den förre Milananfallaren lurade Montpelliers försvar och slog en fin passning fram till lagkamraten som bara behövde sätta bollen i nätet”, skriver tidningen och fortsätter: ”Han missade att göra mål i slutet. Men det var en Ibra av ett annat virke i kväll, vilket fick alla tvivel om hans engagemang och vilja att vara här att försvinna, fyra dagar innan matchen mot Barcelona”.

"Oumbärlig"

Även MaxiFoot ger Zlatan 7 av 10 i betyg och skriver: ”PSG-anfallaren gjorde inte mål i Paris i kväll och han hade inte många chanser framför mål, men han var ovärderlig för sina lagkamrater. Hans passningar störde Montpellier-försvaret och han stod för en avgörande passning till Gameiro. Han var mycket aktiv och tog många intelligenta beslut”.

I Le Parisien får Zlatan bara 5,5 i betyg. Men tidningen skriver ändå att han är "mer oumbärlig än någonsin tidigare”.