Cavani in – då offrar PSG Ibrahimovic

Källor till Sportbladet: Så kan Ibra hamna i Napoli

Vill bort. Enligt spanska Punto Pelota har Zlatan informerat agenten Mino Raiola om att han vill lämna klubben. Han ska vara missnöjd med nye tränaren, Laurent Blanc. Real Madrid är en favoritdestination – men ska PSG lyckas få in Cavani i laget kan Ibrahimovic mycket väl hamna i Napoli.
FOTBOLL

Stor hjälte med 30 ligamål när Paris Saint-Germain vann ligan.

Men till kommande ­säsong kan PSG offra ­Zlatan Ibrahimovic, 31, för Edinson Cavani, 26.

Enligt källor till Sport­bladet överväger Napoli att acceptera en bytes­affär där klubben får ­Zlatan och pengar.

Paris Saint-Germain hoppas på att få in Napolis Edinson Cavani inför nästa säsong.

Flera europeiska toppklubbar slåss för att locka över målmaskinen Edinson Cavani under sommarfönstret. Det har dock varit svårt att få till en affär med Napoli då det finns en försäljningsklausul på cirka 550 miljoner kronor.

Chelsea och Manchester City har nämnts i diskussionerna, men enligt italienska och franska uppgifter till Sportbladet ska Paris Saint-Germain och Real Madrid ligga närmast en underskrift.

PSG erbjuder mer

Cavani vill helst flytta till den spanska klubben, men PSG erbjuder mer pengar. 26-åringen är yngre än Zlatan och PSG ser sydamerikanen som en framtidsman. Samtidigt ses Zlatan och nye tränaren Laurent Blanc som en omöjlig kombination.

Blanc har flirtat med ­Cavani i media.

– Jag skulle älska att jobba med Cavani. Han är en spelare som jag gillar väldigt mycket, sa han på en presskonferens under onsdagen.

PSG har en fördel mot de andra klubbarna som vill ha Cavani – de har Zlatan. ­Napolis president, Aurelio De Laurentiis, är ett stort fan av Zlatan och skulle gärna se honom i Neapel. Den italienska klubben överväger nu att släppa Cavani till PSG – om de får Zlatan och ­pengar.

Vill lämna

Spanska Punto Pelota uppger att den svenske landslagskaptenen har informerat agenten Mino Raiola om att han vill lämna klubben, och att Real Madrid är en favoritdestination. 31-åringen uppges vara väldigt missnöjd med valet av tränare i PSG, och det finns en allvarlig konflikt mellan Raiola och Blancs agent Jean- Pierre Bernes.

För några veckor sedan lämnade Carlo Ancelotti Frankrike och tog över Real Madrid. Enligt italienska källor till Sportbladet vill Ancelotti gärna värva Zlatan till Real Madrid, men klubbledningen i den spanska klubben bromsar en värvning.

Zlatan finns inte med i PSG:s 27-mannatrupp som åker till försäsongslägret i Österrike.