”Zlatan vet inget själv”

1 av 9
FOTBOLL

8 frågor till Sportbladets Zlatan-expert  Jennifer Wegerup om stjärnans framtid

Sportbladets Jennifer Wegerup

1. Vad är senaste status kring Zlatan och hans framtid?

”Att ingen vet något. Inte han själv heller. Han semestrar i Sverige.”

2. Då stannar han alltså i PSG?

”Han har kontrakt, som alla vet. Men Zlatan sa själv så sent som i slutet av maj att han inte vet var han spelar kommande säsong. Franska ligan och Paris har inte varit optimalt, trots hans fina första säsong.”

3. Är då inte PSG en framtidsklubb?

”Absolut. Men Zlatan fyller 32 år i höst. Han kan inte vänta på framtiden. Han uppges, enligt flera källor, oroa sig för att det här kommer att bli en mellansäsong. Samma oro hyser flera av spelarna, bland annat Thiago Silva, som är mitt uppe i en intensiv flirt med Barcelona. Alla vet att tränare Blanc var långt ifrån klubbens förstaval.

Flyttar inte Zlatan denna säsong tyder mycket på att hans karriär på topp tar slut i PSG.”

4. Vad händer med nye tränaren, Blanc?

”Zlatan har som sagt fortfarande semester och är, liksom flera av klubbens största stjärnor, ännu inte med laget. Han är i Sverige, inte i Österrike på träningsläger. Enligt uppgifter till Sportbladet har Blanc sagt att ingen är större än laget och att Zlatan måste inse det. Han har också sagt att franska är språket som gäller i omklädningsrummet.

Enligt flera olika källor har Blanc ännu inte ringt Zlatan, något denne är van vid att tränarna gör, då han ses som lagets främste stjärna.

Många tror att Blanc och Ibra kommer att hamna på kollisionskurs.”

5. Vill Napoli ha Zlatan?

”Ja. Och PSG vill gärna ha Cavani. Men många bitar ska falla på plats, det är inte bara att byta rakt av som man byter leksaker på skolgården. Enligt La Repubblica vill PSG erbjuda Napoli 40 miljoner euro + Zlatan. Men Ibras höga lön är också ett problem. Samt vad Cavani vill.”

”Raiola vet inte allt”

6. Agent Mino Raiola säger ju att det är ”omöjligt” att Zlatan spelar i Napoli och återvänder till Italien just nu?

”Det är Raiolas jobb att säga så. Allt är rävspel. Läs i gamla artiklar från tidigare övergångar och se att Raiola liksom alla i transfercirkusen ljuger som det passar honom. Han ska bara se till Zlatans intressen. Raiola är dessutom en erkänd provokatör som ibland säger saker bara för att chockera och röra om i grytan.

Betänk också att Raiola inte vet allt i alla lägen. I går var han i Milano och lunchade på Milans stamställe, Giannino. Han lät sig intervjuas i tv och att han bedömde det som högt osannolikt att Cavani skulle hamna i PSG...Några timmar senare visar det uttalandet att Raiola inte hade koll på förhandlingar som pågick för högtryck, kring Cavani.”

7. Real Madrid då?

”Zlatan och även hans familj sägs inte ha Madrid som förstaval. Italienska kontakter som känner Carlo Ancelotti väl uppger dock att denne gärna skulle få dit Zlatan. Men att klubbledningen tycker att han är för dyr i förhållande till sin ålder.”

8. Så vad är det mest troliga slutet?

”Det vet ingen, inte Zlatan själv heller, som sagt. Då är det lätt att säga: han blir kvar i PSG. Hade Capello kommit som tränare hade jag varit säker på det. Men inte nu. Ibra sitter i lite av en rävsax, få tvivlar på vad han kan och han kommer från en fantastisk säsong i Frankrike.

Men han är mycket dyr i drift och inte purung längre. Samtidigt är Raiola en jävel – om än väl penningkåt ibland – på att få till affärer. Så allt kan hända, in i det sista. Min hjärna säger mig att Zlatan blir kvar, min magkänsla säger något annat.”