Blanc: Zlatan och Cavani är kompatibla

Nye PSG-tränaren öppnar för att svenske stjärnan blir kvar i klubben

1 av 10
Cavani, Zlatan & Blanc.
FOTBOLL

Han har tagit över tränarjobbet i en av världens störst satsande fotbollsklubbar.

Rykten om spelare in – och spelare ut – avlöser varandra.

Men Zlatan Ibrahimovic, 31, och Edinson Cavani, 26, kan komma att bilda en drömduo på topp.

– Ser man till spelstil så kompletterar de varandra bra, säger Blanc till l'Equipe som samtidigt lyfter ett varningens finger:

– Kanske uppstår problem med stora egon.

Efter att många tränarnamn fallit bort i PSG:s jakt på ersättare till Carlo Ancelotti utsågs till Laurent Blanc som ny man vid rodret för två veckor sedan. Fransmannen har efter karriären tränat Bordeaux tre säsonger och sedan franska landslaget över EM 2012. Efter det har han dock varit utan jobb i ett år – innan PSG ringde.

– "Arbetslöshet" är inte rätt ord. Det är en komplicerad bransch. Till och med tränare som redan har jobb kontaktas innan de som är utan jobb. Det är sådant vi får leva med, säger Blanc i en lång intervju med franska l'Equipe.

Vill lyckas med Cavani-värvning

Med det nya jobbet i storsatsande PSG möter Blanc en vardag där hans klubb kopplas ihop med världsspelare som exempelvis Edinson Cavani. Enligt flera medier är Napoli-anfallaren så gott som klar för den franska huvudstadsklubben. Något Blanc inte helt vill bekräfta.

– Det är sant att klubben följer en spelare och om han kan ansluta till oss blir jag glad. Vi är inte ensamma om att vilja ha honom. Men om vi kan lyckas med värvningen vore det ett stort sportsligt tillskott och ett enormt styrkebesked till våra konkurrenter i Frankrike och Europa.

"Klubben måste gå före allt"

Samtidigt som Cavani ryktas in till klubben ryktas även klubbens nuvarande stjärnanfallare, Zlatan Ibrahimovic, bort. Men Blanc talar hellre om hur spelarna kan fungera tillsammans i PSG.

– De är kompatibla. Ser man till spelstil så kompletterar de varandra bra. Men de måste inte bara göra det i spelet utan även i sinnet. Eftersom det är två stora spelare så ska det gå bra. Kanske uppstår problem med stora egon, men klubben måste gå före allt. Vi måste vara djärva men också hitta en balans och försäkra oss om att spelarna, oavsett status, rättar sig efter vår filosofi.

Zlatans semester slut om en vecka

Enligt flera olika källor har det dröjt för Blanc att ringa Zlatan, något som förvånat anfallaren. Men Blanc uppger i intervjun att han nu pratat med sin svenske stjärna.

– Han ansluter till laget nästa vecka och kommer att träna efter ett individuellt program. Men han borde spela i vänskapsmatcherna i Sverige (mot Hammarby och Real Madrid).