’Real jagar Zlatan – som vill lämna’

”Det är inte bara rykten utan det stämmer”

Foto: BILDBYRÅN
FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic, 31, har bestämt sig.

Han vill lämna PSG.

Efter Leonardos avgång uppges han vara mer bestämd än någonsin.

Enligt en mycket säker källa stämmer uppgifterna om att Real Madrid vill ha Ibra.

– De vill värva Zlatan men det finns flera klubbar som är intresserade, säger källan.

Agent Mino Raiola jobbar dag och natt för att hitta en ny klubbadress till Zlatan Ibrahimovic.

Zlatan hålls löpande underrättad via telefon då Raiola och han inte befinner sig i samma land just nu.

Real Madrid är den klubb som uppges vara mest intresserad.

Enligt två av varandra oberoende, mycket goda källor vill den spanska storklubben verkligen ha Zlatan.

– Det är inte bara rykten utan stämmer. Ancelotti vill få dit ”Ibra”, han vet att han är en vinnare. Men det finns hinder att ta sig över, uppger för Sportbladet en källa som har en mycket god relation med Ancelotti.

Löftet till klubben

Enligt franska uppgifter fick den italienske stortränaren lova att inte ta med sig några PSG-spelare då klubbledningen mycket motvilligt släppte honom.

– Men inget är omöjligt, säger en källa.

Agent Mino Raiola lägger dock inte alla ägg i en korg utan jobbar hårt mot flera olika klubbar. Zlatan sägs nu vara mycket angelägen om att komma bort från PSG efter att både tränare Carlo Ancelotti och sportchef Leonardo lämnat.

– Om han var tvivlande förut så är han hundra procent bestämd nu. Raiola säger till media att Ibra blir kvar i PSG men det är bara spel för gallerierna, uppger en kontakt.

Redan i juni var Zlatan tveksam inför kommande säsong.

– Och sen blev Blanc ny tränare, Ibra känner inte alls att han vet hur bra det kommer att bli med Blanc. Allt kommer att bli mer franskt också, säger en källa.

”Det är kaos i PSG”

Zlatan har kontakt med många av sina lagkamrater i PSG och flera av dem uppges också vilja lämna Paris, däribland Thiago Silva.

– Det är kaos i PSG och Zlatan vet det. Han kan inte stanna och nu kommer dessutom Cavani och det kan bli tjafs om vem som är nummer ett i anfallet, säger en källa.

Enligt vissa uppgifter vill Real värva både Zlatan och Silva. Manchester City är samtidigt en annan av de klubbar det ryktas om och enligt Sportbladets kontakter har Raiola kontakt även med City. Men där är det mer oklart hur stort intresse som verkligen föreligger.

Samtidigt börjar Napoli-fansen bli allt mer upprörda över att Edison Cavani lämnar klubben. Allt fler italienska experttyckare menar att Zlatan är det enda namnet som kan ersätta Cavani.

– Det är uppror på gång. Napolis supportrar kommer inte att nöja sig med vem som helst. Om de värvar Zlatan vinner de ligan, säger den förre Juventus-bossen Luciano Moggi.

* FOTNOT: Real Madrid har tre forwards under kontrakt för närvarande; Gonzalo Higuaín, Karim Benzema och Álvaro Morata.