PSG-fansen: Zlatan måste stanna kvar

Ibra i möte om sin framtid i går kväll – men supportrarna vill ha kvar honom: En karaktär

FOTBOLL

PARIS. I går kväll hölls mötet som avgör Zlatans framtid i PSG.

På gatorna i Paris är supportrarna överens – han måste stanna kvar i klubben.

– Zlatan är en karaktär. Han är mer än en fotbollsspelare, säger Théo ­Saressa, 23.

Foto: BILDBYRÅN
Tillbaka med laget Zlatan Ibrahimovic anslöt i går morse till sina lagkamrater på franska fotbollsförbundets talangakademi Clariefontaine. Om han kommer ha på sig PSG-­tröjan även när säsongen börjar är dock fortfarande osäkert.

I går kväll ska Zlatan Ibrahimovic ha genomfört ett möte om sin framtid med Paris Saint-Germains president Nasser al-Khelaifi. Det är fortfarande ovisst om svensken blir kvar i klubben – särskilt s­edan Napolis skyttekung Edison Cavani skrivit på för PSG.

Sportbladet var på plats när Zlatan anslöt till klubbens träningsläger på franska fotbollsförbundets välrenommerade talangakademi Clariefontaine under torsdagsmorgonen. Han har avbrutit semestern för att hitta formen inför PSG:s träningsmatch i Stockholm, mot Hammarby, på tisdag. Zlatan anlände till Clairefontaine först av alla under gårdagen, och genomförde ett träningspass på 90 minuter.

Det var svenskens första möte med nye tränaren Laurent Blanc, som Zlatan sägs ha ett mindre avslappnat förhållande till. Zlatan var mycket lugn under träningspasset. Inga kontroverser ska ha förekommit, enligt uppgifter till Sportbladet.

”Han är så rolig”

I dag håller PSG en öppen träning för medierna, och en efterföljande presskonferens med Blanc. Där väntas frågetecknen kring Zlatans framtid rätas ut.

För supportarna vore det en mardröm om svensken lämnade.

Sportbladets snackade med ett gäng PSG-fanatiker och fick ett tydligt besked: Zlatan måste bli kvar i Paris.

– Jag hoppas verkligen att han stannar, förmodligen gör han det. Jag tror att han är väldigt glad över att vara här, säger studenten Théo Saressa.

Den 23-årige parisaren berättar att Zlatan är en symbol i Frankrike, något större än bara en kille som råkar sparka boll bättre än alla andra.

– Zlatan är så rolig, en karaktär. Han är mer än en fotbollspelare. Det är många som är glada över att se Zlatan på tv och på PSG:s matcher. Fransmännen gillar honom.

”Är en stor spelare”

Yannick Ngolongow är en 21-åring som fördriver dagarna med att spela streetfotboll på en dammig betongplan vid foten av Eiffeltornet.

Han bär en randig Barcelonatröja med trycket ”Ibrahimovic” på ryggen.

– Jag tror att han stannar. Det är en stor spelare och han gör massa mål. Det bästa för honom är att stanna kvar och ge oss glädje, säger han.

Vem är bäst då – Zlatan eller Cavani?

– Jag föredrar Zlatan. Varför? För de kallar mig den franske Zlatan, skrattar Yannick och riktar tummarna mot namnet som pryder ryggtavlan.

Ibras PSG-framtid är osäker – Sportbladet frågade Parisborna...

Yannick Ngolongow, 21.

1. – Jag tror att han stannar. Det är en stor spelare och han gör massa mål. Det bästa för honom är att stanna kvar och ge oss glädje.

2. – Jag föredrar Zlatan. Varför? För de kallar mig den franske Zlatan.

Théo Saressa, 23.

1. – Jag hoppas verkligen att han stannar, förmodligen gör han det. Jag tror att han är väldigt glad över att vara här.

2. – Zlatan! Han är så rolig, en karaktär. Han är mer än en fotbollspelare. Det är många som är glada över att se Zlatan på tv och på PSG:s matcher. Fransmännen gillar honom.

Pepe Gonzalez, 33,

1. - Han är en fantastisk spelare som får ut sin potential i klubben. Därför stannar han.

2. – Zlatan är bättre. Han har mycket mer erfarenhet.

Lise and Pierette, båda två är 23 år gamla.

1. – Ja, det tror vi. Han är en bra spelare. PSG behöver honom. Fransk fotboll blir bättre med honom.

2. – Vi har aldrig hört talas om Cavani. Han är inte lika känd som Zlatan.