Zlatans inblandning i Sverige-matcher osäker

Blanc vill inte riskera skada på Zlatan

FOTBOLL

Paris/Stockholm. Zlatan Ibrahimovic, 31, fortsätter att väcka frågor.

På dagens presskonferens fick Laurent Blanc svara på en hel drös.

– Han kommer inte att kunna spela två hela matcher i Sverige. Man vill inte ta risker med honom som med andra spelare, säger Blanc.

Medan Zlatan Ibrahimovic själv är i Eindhoven för att delta i en farvälmatch tillägnad Mark van Bommel, som lägger av, så fick Laurent Blanc sitta och svara på frågor i Paris.

På Sportbladets fråga om Zlatan spelar i PSG nästa säsong vägrade Blanc att svara djupare på.

– Jag diskuterar hans situation precis som jag gör med alla andra spelare. Det finns ingen anledning att tänka särskilt på honom. Samtidigt tycker jag förstås att han är en fenomenal spelare, en stor spelare, säger han.

”Har varit komplicerat”

– Det finns ingen anledning att tro något annat, säger den nytillträdde Paris-tränaren, som ständigt försökte byta ämne.

I går kom uppgifter om att Zlatan kan gå till Napoli – redan på måndag.

– Han har varit på semester och har haft tillåtelse att vara ledig. Det har varit lite komplicerat men jag tror att allt är bra, fortsätter Blanc.

Frågan om huruvida Zlatan och Edinson Cavani kan spela ihop har cirkulerat ett tag, men enligt Blanc ska det inte vara några problem – så länge de båda inser att de spelar i ett lag.

– Jag har inga tvivel om att Zlatan och Cavani kompletterar varandra. Vi kommer att samarbeta med våra egon och olika karaktärer.

Kan få sparsamt med speltid

I kväll spelare Zlatan hyllningsmatch i Eindhoven, men Blanc hoppas att han tar det lugnt.

– Jag har bett honom att vara uppmärksam. jag hoppas att han barspelar 25-30 minuter,  säger han och berättar att han kommer att låta svensken vila en del under Sverigeturnén.

– I Sverige kommer han att återgå till sitt arbete. Han är inte riktigt disponibel för tillfället. Han kommer inte att kunna spela två hela matcher i Sverige. Man vill inte ta risker med honom som med andra spelare.

PSG möter Hammarby 23 juli på Tele2 Arena i Stockholm och Real Madrid på Ullevi 27 juli.

Zlatan Ibrahimovic kommer att hålla presskonferens tillsammans med Kennedy Bakircioglü, inför vänskapsmatchen mellan Hammarby och PSG, på måndag klockan 19.00.