Zlatan-hysteri råder hos italienarna

Cannavaro vill se honom i Napoli

Foto: OBS! BILDEN ÄR ETT MONTAGE
Fansen roar sig med att snickra ihop bilder med Zlatan som Napoli-spelare. Här är två exempel som cirkulerar på internet.
FOTBOLL

Zlatan-hysteri råder åter i Italien.

I Neapel sprids redan bilder på Zlatan med Napolis matchtröja.

Det går nu till och med att satsa pengar på om Ibra kommer att bo i Maradonas gamla lyxvåning.

Från Paris är beskedet entydigt: Zlatan stannar.

Samtidigt är nu Ibra ett av de hetaste namnen i italienska fotbollssändningar och såväl dags- som sporttidningar. Efter alla skriverier om Real Madrid och Manchester City är det nu i Italien totalt fokus på Zlatan och Napoli.

Sportbladet skrev redan i mars första gången om Napolis intresse för Ibra. Sedan det blev klart med målkungen Cavanis övergång till PSG har dock intresset blivit mer konkret. Den senaste veckan har Zlatans namn diskuterats allt mer i Italien och det senaste dygnet har ”Ibramanian”, Ibra-hysterin, exploderat. Napolis radiokanaler, som Radio CRC, sänder non stop kring Zlatan.

Cannavaro hoppas

Svenskens tidigare lagkamrat i Juventus, Napoli-sonen Fabio Cannavaro, skulle gärna se Ibra i ljusblå matchtröja.

– Zlatan är en fantastisk spelare som vinner vart han än går. Napoli har mycket pengar nu när man sålt Cavani. Ibra är enormt dyr men allt kan hända, säger Cannavaro.

Bilder på Zlatan i Napolis matchtröja sprids nu på Napolifans-sajter. President De Laurentiis är under hård press från de mycket passionerade supportrarna att skaffa en värdig ersättare till Cavani.

– Vi kan komma att värva två stora anfallare, säger tränare Benitez.

De Laurentiis uppges enligt vissa medier vara på väg till Paris för att förhandla om Zlatan. Men enligt Sportbladets kontakter stämmer det inte, utan presidenten är på vackra ön Ischia, utanför Napoli.

Stenhård bevakning

Sajten calciomercato.com har Ibrahimovic-rapporter timme för timme och uppgav i går att den svenske stjärnan redan på måndag ska presenteras som klar för Napoli.

– Det stämmer inte. Nästa vecka är PSG i Sverige, så det är fel. Inget är klart men intresset och kontakten finns där, uppger en källa i Neapel för Sportbladet.

– För bara några veckor sen sa många att det här var fantasier men nu är Ibrahimovic den som alla vill se i Napoli. Han är rätt på alla sätt. I Italien är och förblir Zlatan en kung.

Bildbråk?

Ett problem är att De Laurentiis vill att alla Napoli-spelare ska ge upp alla sina bildrättigheter till klubben och inte ens godkänner att spelarna finns med i samlaralbum.

– Något sådant kan Ibra aldrig gå med på. Men det går att komma runt på olika sätt… Det är därför man diskuterat ett lån. Men det vill inte Raiola, för det tjänar han inte pengar på, uppger en italiensk kontakt.

Det går nu att satsa pengar på var i Neapel Ibrahimovic skulle bo vid en eventuell övergång.

En av adresserna det går att spela på är en lyxvilla med havsutsikt på Via Scipione Capece.

Tidigare hem åt – just det – Diego Armando Maradona.