Trista Ibra-beskedet till svenska fansen

PSG-tränaren: Han spelar inte två hela matcher i Sverige

Foto: MARGARETA BLOOM SANDEBÄCK
TROR INTE PÅ FÖRSÄLJNING Zlatan Ibrahimovic stannar i Paris Saint-Germain – åtminstone om man ska tro tränaren Laurent Blanc. ”Det finns ingen anledning att tro något annat”, sa han efter gårdagens träning.
FOTBOLL

PARIS. Tusentals svenskar har löst dyra biljetter för att se Zlatan.

Men Laurent Blanc antyder att landslagskaptenen kommer att matchas sparsamt mot Hammarby och Real Madrid.

– Man vill inte ta risker med honom som man gör med andra spelare, säger PSG:s tränare.

Zlatan var inte med laget i Paris i går.

På tisdag tar Hammarby emot Paris Saint-Germain på Tele2 arena. Bara fyra dagar senare är det dags för en träningsmatch mot Real Madrid på Ullevi i Göteborg. Två efterlängtade jippomatcher som drar storpublik till arenorna.

De allra flesta har förstås löst en biljett för att få se Zlatan Ibrahimovic lira boll på hemmaplan.

När Zlatan för två år sedan besökte Swedbank stadion för en match mot gamla klubben Malmö FF spelade landslagskaptenen i nästan 90 minuter.

Ett scenario som inte framstår som troligt i nästa veckas drabbningar.

Vill undvika slitage

PSG-tränaren Laurent Blanc bekräftade på tors-dagens presskonferens att han inte har några planer att slita på en otränad Zlatan under försäsongen.

– Han kommer inte att kunna spela två hela matcher i Sverige. Man vill inte ta risker med honom som man gör med andra spelare, sa Blanc.

Under gårdagskvällen spelade Zlatan en hyllningsmatch i Eindhoven för gamle lagkamraten Marc van Bommel. PSG:s tränare verkade inte helt nöjd med svenskens prioritering, och hade också förmanat honom att inte ha för mycket spring i benen.

Ansluter på måndag

– Jag har bett honom att vara uppmärksam. Jag hoppas att han bara spelar 25 eller 30 minuter, sa Blanc.

PSG flyger till Sverige redan i dag, men Zlatan har fått tillåtelse att ansluta till truppen först under måndagen. Då ska 31-åringen medverka på en presskonferens tillsammans med Hammarbys lagkapten Kennedy Bakircioglü.

– I Sverige kommer han att återgå till sitt arbete. Han är inte riktigt disponibel för tillfället, kommenterar Laurent Blanc.

Publikens tröstpris

Den som är besviken över lite speltid för Zlatan under matcherna kan trösta sig med att en annan stjärna ska gå för fullt i Sverige. Laurent Blanc berättade i går att Edinson Cavani kommer att vara spelklar till mötet mot Real Madrid

– Jag har haft ett långt samtal med honom. Cavani kommer definitivt till Sverige innan den 27:e juli.

Så här kan Zlatan hamna i...

...Napoli: Aurelio De Laurentiis var förbannad på summan, 550 miljoner, PSG betalade för att lösa Cavanis klausul. Men nu säger sig Napolis president ha 1,2 miljarder att värva för – och varför då inte en spelare som i princip garanterar succé i Serie A. En viss Mino Raiola har också tidigare sagt att Zlatan vill spela för Neapels stolthet.

...Real Madrid: Här finns fjolårstränaren i PSG, Carlo Ancelotti, här finns pengar och här finns en forwardslucka att fylla. Och ju längre tiden går utan att Florentino Perez presenterat en ”Galactico” desto större chans att man lägger upp både dyr lön och övergångssumma för Ibrahimovic.

...Manchester City: Lite samma visa som i Real. En stor rik klubb behöver stora profilvärvningar. Och även om man värvat en målspruta som Alvaro Negredo för att fylla en av platserna där fram så saknas fortfarande det där ”tröjsäljarnamnet”. Och som vi vet, pengar är inget problem...

...Chelsea: Wayne Rooney-jakten är i full gång, men skulle den inte gå i land är det inte omöjligt att den gode José, trots alla uttalanden om motsatsen, vill fylla på truppen med en klassforward till. Och vad passar då bättre än att återförenas med sin gode vän Zlatan Ibrahimovic.

ARTIKELN HANDLAR OM