Zlatanrykten sänker biljettintresse

”Har påverkat försäljningen negativt”

FOTBOLL

Det verkar som att Zlatan Ibrahimovics vara eller inte vara i Paris Saint-Germain får konsekvenser för lagets Sverigeturné.

Inte ens hälften av biljetterna hade sålts till Hammarbymatchen i fredags.

– Försäljningen har inte gått som vi har tänkt oss, säger Johan Seidefors, marknadschef på Globe arenas, till DN.

I går släpptes trupplistan till PSG:s Sverigeturné.

Med var, bland 24 andra, Zlatan Ibrahimovic.

Men ryktesfloran kring den svenske anfallarens framtid i klubben verkar ha satt sina spår på biljettförsäljningen i samband med vänskapsmatchen mot Hammarby.

– Försäljningen har inte gått som vi har tänkt oss. Vi får utvärdera det senare – men vi hoppas fortfarande på att sälja ut, säger marknadschefen Johan Seidefors till DN.

Inte ens hälften sålda – sänker priserna

I fredags var inte ens hälften sålda, rapporterar tidningen, och en annan anledning än Zlatan uppges vara de höga biljettpriserna.

– Jag vill inte uttala mig om biljettpriserna har varit för dyra. Jag tror snarare att alla rykten kring Zlatan Ibrahimovics framtid i PSG har påverkat försäljningen negativt, säger Seidefors.

Biljettpriserna har sänkts, men de dyraste kostar fortfarande mer än 900 kronor, uppger DN.

Både Hammarby-PSG och AIK-Manchester United har kallats jippomatcher av de svenska klubbarnas supporterskaror.

– Det är möjligt att vi överskattat Hammarbysupportrarnas intresse för en sådan här match. Men det känns onödigt att diskutera just nu.

På måndag håller PSG och Hammarby presskonferens där Zlatan Ibrahimovic och Kennedy Bakircioglü kommer att medverka.

PSG möter Hammarby 23 juli på Tele2 arena och sedan Real Madrid på Ullevi den 27 juli.

FAKTA

PSG:s trupp till Sverige

Zlatan Ibrahimovic, Alex, Mathieu Bodmer, Zoumana Camara, Clément Chantome, Nicolas Douchez, Kevin Gameiro, Kingsley Coman, Christophe Jallet, Ezequiel Lavezzi, Lucas Moura, Diego Lugano (anländer under turnéns gång), Mike Maignan, Blaise Matuidi, Maxwell, Thiago Motta, Hervin Ongenda, Javier Pastore, Mamdou Sakho, Thiago Silva (anländer under turnéns gång), Salvatore Sirigu, Mohammed Sissoko, Kalifa Traore, Gregory van der Wiel, Marco Verratti

ARTIKELN HANDLAR OM