”Måste träffa Nasser och reda ut lite saker”

Zlatan fick svara på frågor om sin framtid

FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic gör ingenting för att lugna transferspekulationerna.

I stället kan nu ett möte med klubbpresidenten Nasser Al-Khelaifi avgöra hans öde i PSG.

– Jag måste träffa Nasser och reda ut ett par ­saker, säger Ibrahimovic.

Zlatans semester är över. Bara några timmar efter det att PSG landat i Sverige för match mot Hammarby mötte svenskstjärnan pressen igen efter ledigheten.

– Jag har haft en bra ­semester, mycket bra. Det har inte snackats något om mig... och jag har fått vila mycket och har fått åka lite jet-ski, berättade han skämtsamt.

Höll dörrarna öppna

För visst snackas det om Zlatan, kanske mer än ­någonsin. Flera gånger har Sportbladet berättat om hur flera klubbar är intresserade av Ibrahimovic, som samtidigt inte sägs trivas fullt ut i Paris.

Och när han på presskonferensen fick chansen att stänga rykteskarusellen och slå fast att han spelar i PSG även kommande ­säsong valde Zlatan i stället att hålla alla dörrar öppna och lägga fokus på ett möte med klubbpresidenten Nasser Al-Khelaifi.

– Jag har kontrakt med PSG i två år till. Jag har ­inte träffat presidenten än, jag måste träffa Nasser först och reda ut ett par saker. Sen som sagt har jag två år kvar på kontraktet. Och professionell som jag är så respekterar jag mitt kontrakt. Men jag ska ha ett möte med presidenten, ­säger han.

”Jag tillhör PSG”

Men när Sportbladet undrade vad som var viktigt att diskutera och hur viktigt det är för framtiden i PSG ville inte Zlatan gå in närmare på det.

– Nej det är mellan mig och honom. Det behöver inte betyda att det är framtiden, det kan handla om boende eller vad som helst. Vi brukar prata ofta så, det är inget ni har med att ­göra.

I stället hävdar han att det än så länge inte finns några konkreta tankar på en flytt i nuläget.

– Jag tillhör PSG och spelar i PSG så jag har inte kommit så där långt. Jag har inte träffat klubben än så jag måste se vad båda parterna vill, det är normalt i alla klubbar.

Kul att träffa Blanc

Det är annars mycket nytt i det PSG som Zlatan återvänt till efter vilan. Laget har värvat skyttekungen Edinson Cavani dyrt och på tränarbänken sitter Laurent Blanc.

Hur mycket har du hunnit prata med honom (Blanc)?

– Jag har träffat honom två gånger och pratat lite grann. Men vi har inte kommit så långt. Han har fullt upp med laget och allt är nytt för honom.

– Men vi lär känna varandra mer och mer, det ska bli kul.

Mötet med Hammarby blir en mjukstart på ­säsongen för Zlatan som spelar 45 minuter. En match han ser fram emot.

Ett äventyr för PSG

– Många i laget är glada att vara här, framförallt jag som representerar Sverige. Ett litet äventyr för mig och ett stort äventyr för PSG.

Men när det gällde Hammarbykunskaperna sträckte de sig inte så mycket längre än till Kennedy Bakircioglü som satt på presspodiet med Zlatan.

– Vad jag vet är väl Hammarby Kennedy eller? Jag har fått se några mål han gjort på frispark, det är något vi får se upp med, säger han.

FAKTA

Zlatans schema här i Sverige

Tisdag: 21.00 Matchen Hammarby–PSG blåses i gång. Zlatan ska spela 45 minuter.

Onsdag: 10.00 Laget har träning på Söderstadion.

Torsdag: 10.00 Laget har ­träning på Söderstadion.

Fredag: 17.15 Laurent Blanc och Zlatan Ibrahimovic håller presskonferens på Clarion Post Hotel i Göteborg inför mötet med Real Madrid. 18.30 Träning på Gamla Ullevi.

Lördag: 20.00 Match mellan PSG och Real Madrid.