"Det är en ära att spela med Zlatan"

PSG-stjärnan hyllar den svenske landslagskaptenen

Foto: GUSTAV HUGOSSON
FOTBOLL

I våras sa Lucas Moura att Zlatan "alltid vill ha bollen och förolämpar mycket".

När Sportbladet träffade PSG-stjärnan har han helt ändrat uppfattning.

– Zlatan är en fin vän. Han hjälper mig så mycket både vid sidan av, och på planen, säger 20-åringen.

Paris Saint-Germain tränade på i dag på Söderstadion inför lördagens match mot Real Madrid.

Edinson Cavani var inte med under torsdagens träning, men superbacken Thiago Silva har nu anslutit till Sverigelägret. Han såg fortfarande semesternöjd ut och deltog inte under passets mer intensiva delar. Träningen var avslappnad, men med tuffare inslag.

Lite svettiga blev ändå spelarna när det vankades snabbhets- och koordinationsövningar.

Kylig relation till Blanc

I slutet av passet delade Laurent Blanc upp truppen för smålagsspel.

Zlatan såg skarp ut och utmärkte sig genom sina brutalt hårda kortpassningar till lagkamraterna. Elegante Javier Pastore var svenskens tydligaste lekkamrat under spelövningen.

Landslagskaptenens relation till Laurent Blanc framstår däremot inte som helt hundra. I en spelövning tyckte Zlatan att han skulle ha haft bollen, men fick den inte. Då stirrade han stint mot Laurent Blanc som nöjde sig med att fälla ut armarna i ett "Vad!?".

Verratti flög som en vante

Zlatan såg inte helt nöjd och gav Verratti en liten tryckare i den efterföljande duellen. Italienaren flög som vante och krävde läkarvård. Det var dock ingen större fara, och den lille mittfältaren kunde fullfölja passet.

Efter träningen fick Sportbladet en intervju med succéspelaren Lucas Moura. Tidigare har 20-åringen rapporterats klaga på svenskens "arroganta" attityd, men själv har han känt sig felciterad.

Hur är din relation till Zlatan i dag?

– Jag är en stor supporter av Zlatan. Han har varit väldigt viktig för hela laget. Det är faktiskt en stor ära att få spela med honom. Zlatan är en fin vän. Han hjälper mig så mycket både vid sidan av och på planen.

Vad säger du om Laurent Blanc?

– Min första kontakt med den nya tränaren har varit mycket bra. Jag har koll på hans historia och lagkamraterna gör sitt bästa för att skapa en bra relation till honom.

Ser fram emot att möta Real Madrid

Lucas var med i laget som segrade i Confederations cup och är väldigt stolt över turneringsvinsten.

– Jag är väldigt glad över att ha vunnit så många stora matcher och titlar trots att jag är så ung. Det var också roligt att få klä på sig landslagströjan hemma i Brasilien, säger han och fortsätter:

– Jag är glad att få vara tillbaka i PSG och ser fram emot den kommande säsongen. Jag tror att den kan bli riktigt bra. Vi ska fokusera på Champions League. 

Om helgens match mot Real Madrid:

– Real Madrid är ett av de största lagen i världen. Har inte fått reda på om jag ska få spela än. Jag ser fram emot det. Det ska bli roligt att få träffa Ancelotti igen, han var den som gav mig chansen att spela i PSG. Det är jag tacksam för, men det ska jag inte visa i matchen.

FAKTA

Så var Zlatan Ibrahimovics träning

Zlatans avslutsfacit:

Fem av tjugo skott gick i mål.

Zlatans humör under träningen:

Mestadels bra. Han tog övningarna seriöst och var ambitiös. Småputtades och skojade med kamraterna.

Då var Zlatan som gladast:

När han fick stå och skjuta från 40 meters avstånd tillsammans med Ezequiel Lavezzi, Javier Pastore och Lucas. Och när han fick skojbrottas med jättemittbacken Alex.

Då var Zlatan som argast:

Vid två tillfällen. En gång när han inte tilldömdes bollen efter att den hamnade utanför spelplanen. Men också när en stackars hjälptränare gav en för dålig passning under en skottövning. Zlatans efterföljande blick var inte nådig.

Vilka hängde han mest med?

Marco Verratti, Lucas, Alex och Ezequiel Lavezzi. Gänget hade kul tillsammans och hånade varandra vid misslyckade skottförsök.

Vem hängde han inte med?

Kemin med Laurent Blanc verkar inte lysande. De pratade inte med varandra under träningen. Å andra sidan verkar de allra flesta av spelarna ha ett kyligt förhållande till sin nye tränare. Blanc framstår som lite vresig och har en sträng attityd gentemot truppen