’Värva Zlatan till Napoli’

Luciano Moggi: Han är den ende som kan ersätta Edison Cavani

Zlatan lattjade med lagkamraterna Alex och Hervin Ongenda under träningen. Kanske tränar han med Higuain om några veckor.
FOTBOLL

Napoli gjorde fel som värvade Gonzalo Higuain.

Istället borde man fortfarande försöka få dit Zlatan.

Det anser Luciano Moggi.

– Den ende som kan ­ersätta Cavani vore Ibrahimovic, säger Moggi.

Han var Zlatans högste boss i Juventus.

Luciano Moggi är också tidigare direktör i Napoli. Och nu kritiserar Moggi, en av italiensk fotbolls mäktigaste män genom tiderna, Napolis värvning av Higuain.

– Han är en bra spelare men med honom kommer Napoli inte att ha samma framgång som förra säsongen, säger Moggi.

”Han gör andra bra”

Napoli uppges planera en värvning till för anfallet, med tanke på Champions League-spelet som väntar. Napolis fans har de senaste veckorna uttryckt sin vilja att få dit Zlatan och spritt bilder av honom i Napoli-tröja på internet

Luciano Moggi menar att Zlatan är den ende som kan ersätta Edinson Cavani som ju nyss flyttat från Napoli till PSG.

– Higuain är till och med lite sämre än Cavani. Ibrahimovic är den ende som nu skulle kunna göra skillnaden. Han gör många mål och han spelar fram till mål, och gör andra bra.

Napoli inte bra nog

Moggi, som tidigare sagt att det vid en eventuell bytesaffär hade varit Napoli som gjort den bästa affären, menar att om ­Rafael Benitez Napoli inte värvar Zlatan går man en tuff säsong till mötes.

– Man kommer att göra sämre ifrån sig än de senaste åren.

Även den gamle Napoli-anfallaren José Altafini skulle vilja se Zlatan i Neapel.

– Higuain är inget fenomen. Ibrahimovic är däremot en spelare som betyder hela skillnaden för ett lag. Napoli vinner inte scudetton och inget i Europa med det lag man har nu.

Borde säljas

Samtidigt går Palermos president Maurizio Zamparini, känd för sina utspel, ut och varnar Cavani och PSG. Palermo-presidenten menar att PSG borde sälja Zlatan.

– Ibrahimovic kommer inte att tillåta Cavani att bli nummer ett i Paris på samma sätt som i Napoli. Man borde sälja Ibrahimovic.