”Ronaldo är en av de bästa, inte den bästa”

Foto: SCANPIX
FOTBOLL

GÖTEBORG/STOCKHOLM. Cristiano Ronaldo ses av vissa som världens bäste fotbollsspelare.

Men inför Real Madrid-stjärnans möte med Zlatan Ibrahimovics PSG på Ullevi passade svensken på att dela ut en känga.

– Han är en av de bästa, inte den bästa, säger ”Ibra”.

I eftermiddag höll Zlatan Ibrahimovic och tränaren Laurent Blanc en presskonferens inför supermatchen mellan Paris Saint-Germain och Real Madrid på Ullevi i morgon kväll.

Zlatan, iklädd träningskläder, var avspänd och bjöd på sig själv. När han fick frågan om mötet med Cristiano Ronaldo svarade han:

– Han är en av världens bästa spelare, absolut. Han gör det fantastiskt bra i Madrid. Inte konstigt om han kopplas ihop med PSG och det här projektet. Han är en av de bästa, inte den bästa, poängterar Zlatan.

”Ska bygga upp fysiken”

Men hur mycket vi får se av svensken i morgon är oklart.

– Jag vet inte hur mycket jag kommer att spela i morgon, men mitt mål med att vara här är att bygga upp fysiken. Jag har gått ner några kilo och ska gå ner några till. Min träning har känts bra. Jag kan göra bättre ifrån mig än förra året, absolut. Det strävar jag efter hela tiden.

PSG:s stjärna ser fram emot att träffa Ancelotti.

– Det kommer att kännas speciellt att ställas mot Carlo. Nu är det jag mot honom, i stället för med honom, haha.

”Real är ett världslag”

Om det här hade varit på CL-nivå, hur hade det då slutat?

– Svårt att svara på. I CL kan allt hända. Real Madrid är ett världslag och det är vi också. Det hade nog varit fifty-fifty.

Den 25 juni blev det klart att Blanc tar över PSG och Zlatan tror att det kan bli en hel del förändringar med fransmannen.

– Han vill förmodligen spela på ett helt annat sätt än vad vi har gjort tidigare, men vi har inte diskuterat så mycket om det än.

När frågorna var slut till Zlatan var det Blancs tur.

Kan man jämföra Zlatans storhet i Sverige med Zinedine Zidane i Frankrike?

– Visst, det skulle man kunna göra. Man kan jämföra Zlatan med många. Han representerar sitt land och det ska han vara stolt över. Båda två är fotbollsikoner för sina länder, säger Blanc.

ARTIKELN HANDLAR OM