Zlatan om vändningen: Visste inte ens om det

”I fortsättningen är det Thiago Silva”

Foto: ANDERS DEROS
Zlatan med kaptensbindeln.
FOTBOLL

GÖTEBORG/STOCKHOLM. Zlatan Ibrahimovic har inte velat bli lagkapten i Paris Saint-Germain.

Men när klubben släppte sin laguppställning till träningsmatchen mot Real Madrid verkade svensken ha ändrat sig.

– Jag visste inte ens om det, säger Ibrahimovic.

Högerbacken Christophe Jallet har varit PSG:s ordinarie lagkapten men själv pekat ut Zlatan Ibrahimovic som en potentiell ersättare.

– Han är kapten för det svenska landslaget och det kan krävas att han bär lagkaptensbindeln en dag. Han skulle vara en bra kapten, sa Jallet till Le Parisien i oktober förra året.

”Är inget för mig”

I november samma år blev Ibrahimovic tillfrågad om han skulle vara intresserad. Då var 31-åringen tydlig.

– Nej, det är inget för mig. Den som är kapten ska vara många år i klubben, jag har bara kontrakt på tre år, sa svensken.

Men trots det, och trots att även Jallet startade matchen mot Real Madrid i Göteborg, så var Ibrahimovic uppsatt som lagkapten när laguppställningen släpptes. Detta då nye kaptenen Thiago Silva började på bänken.

– Det var inget speciellt. Jag visste inte ens om att jag skulle vara det. Det är inga problem. Men i fortsättningen är det Thiago Silva som är det, säger Zlatan efter matchen.

FAKTA

Så startade lagen:

Paris Saint-Germain:

Salvatore Sirigu - Christophe Jallet, Alex, Mamadou Sakho, Maxwell – Javier Pastore, Thiago Motta, Blaise Matuidi, Lucas – Ezequiel Lavezzi, Zlatan Ibrahimovic.

Real Madrid:

Diego Lopéz – Daniel Carvajal, Pepe, Nacho Fernández, Fabio Coentrao – Luka Modric, Jesé Rodríguez, Isco, Sami Khedira – Cristiano Ronaldo, Karim Benzema.

ARTIKELN HANDLAR OM