Delar kritiken – efter SVT:s fråga

Zlatan länkar kritiken vidare till över sju miljoner fans

Foto: BILDBYRÅN
FOTBOLL

SVT fick hård kritik av DN:s krönikör Johan Croneman efter Zlatan Ibrahimovics presskonferens i Stockholm.

En kritik Ibrahimovic nu själv delar till sina över 7,3 miljoner fans på Facebook.

Det var på presskonferensen inför Paris Saint-Germains vänskapsmatch mot Hammarby i Stockholm som SVT:s reporter ställde en fråga till Zlatan Ibrahimovic om vem som var den bäste anfallaren, Lotta Schelin eller Zlatan Ibrahimovic.

– Nästa fråga, tack, svarade Ibrahimovic.

”Det är så jävla dumt”

SVT skrev en artikel efter frågan och la själva ut TV-klippet på 31-åringens svar. Något som möttes av hård kritik från Dagens Nyheters krönikör Johan Croneman.

”Det kan se lite småsint ut, men så är det inte. Det är så här: Det är så jävla dumt, det är så respektlöst, det är så ofantligt löjligt. Hur gammal tror han Zlatan är, treochetthalvt? Och vi tittare: I femårsåldern? Har Zlatan baxat sig ända hit, har vi följt honom under alla dessa år, bara för att koka ner hela vårt förtroendekapital i denna enda, geniala fråga?”, skriver Croneman.

Croneman skriver vidare att han ”skäms å hela sin yrkeskårs vägnar” och nu får krönikören medhåll – av Ibrahimovic själv. På PSG-stjärnans officiella Facebook-sida, med över 7,3 miljoner fans, har anfallaren nu lagt ut en okommenterad länk till krönikan.